Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 20:00 uur
Classic Rock
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

"Bandje laat niets te raden over"

Geplaatst op: 06-04-2005 |

RIJSSEN - Het is bijna tien minuten doodstil in de Rijssense raadzaal, wanneer het bandje afgedraaid wordt waarop wethouder J. Flim-Gerritsen haar uitspraken doet over een jongerenonderkomen op De Kol in Holten. Tót het PvdA-commissielid R.W. Meijerink besluit zijn neus te poetsen.


Maar het moment suprème is dan al geweest. De passage waarin Flim haar uitspraken doet laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Flim brengt zelf een handtekeningenlijst en een gesprek in de buurt in verband met De Kol. En zegt vervolgens: ‘Dat heeft er in geresulteerd dat het college heeft gezegd: Dan kiezen we voor een andere weg.’ Door die combinatie van woorden lijkt de maandag geponeerde stelling van CU-fractievoorzitter B. Wolterink onhoudbaar, dat in de discussie dingen door elkaar zijn gehaald. Voor alle duidelijkheid: er was geen handtekeningenlijst en er was en geen gesprek in de buurt.

Saillant moment in de bijeenkomst van de raadscommissie Maatschappelijke Dienstverlening: voorafgaand aan het afdraaien van het bandje spreken diverse commissieleden omstandig hun vertrouwen uit in M. Tijhof van de PvdA. Zij bracht de zaak aan het rollen door eigen onderzoek, het afluisteren van het bandje en het uittikken van de door Flim gesproken tekst. Dat vooral de ChristenUnie en SGP nu het bandje willen beluisteren, dat betekent in het geheel niet dat ze de verslaglegging van Tijhof niet vertrouwen, benadrukken ze.

Tijhof legt vooral de maandag door Wolterink uitgesproken woorden anders uit.

Over de conclusie van de raadscommissie gaat het nauwelijks. Het college en de commissie willen daar pas over spreken wanneer de overspannen Flim terug is. VVD-woordvoerder F. Noordam kan het echter niet nalaten zijn politiek dodelijke conclusie toch alvast te trekken: ‘De raadscommissie is onvolledig en onjuist voorgelicht.’ Er is niemand die hem tegenspreekt.


Ga terug...