6e ONK Supermoto op Vletgaarsmaten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

6e ONK Supermoto op Vletgaarsmaten

Geplaatst op: 23-07-2009 |

Het belooft weer een spectaculair gebeuren te worden. Nog maar even en de 6e ONK Supermoto op het circuit “Vletgaarsmaten” te Holten gaat van start, om precies te zijn op zondag 9 augustus a.s.

De voorbereidingen van het evenement dat door motor – en automobielclub “de Holterberg” wordt georganiseerd zijn natuurlijk al geruime tijd in volle gang. Zoals het er nu naar uit ziet is het parcours gelijk zijn aan dat van vorig jaar, maar op een industrieterrein in ontwikkeling kan men zo maar voor verrassingen komen te staan. Ook nu zijn er weer een tweetal springbulten gepland in het onverharde gedeelte welke door het publiek vanaf de Broekweg goed te overzien zijn. Na overleg met de gemeente is het gelukt om op de braak liggende terreinen het rennerskwartier mooier aan een gesloten te situeren en niet zoals vorig jaar verspreidt over het hele industrieterrein, perfect!
Voor wat het aantal deelnemers betreft tast de organisatie nog enigszins in het duister, er wordt namelijk ter plekke ingeschreven op de wedstrijddag zelf.
Hierdoor is het dus ook moeilijk om een exact wedstrijdschema te maken van het hele gebeuren, maar ook dat komt beslist wel goed.
Gezien echter het aantal startbewijshouders en de ervaringen van dit jaar in voorgaande wedstrijden rekent de organisatie toch wel op zo’n 140 tot 150 deelnemers. Met het aantal deelnemers in de jeugd klasse wil het nog niet erg vlotten, deze worden dan ook meestal toegevoegd aan de klasse Nationaal.
Onder de deelnemers zullen zo goed als zeker ook een tweetal MAC-ers acte de précence geven en wel Henk Spenkelink en Menno van der Zee, aanmoedigingen zullen ze zeker op prijs stellen!
Inmiddels zit de kalender voor de KNMV Dutch Open Supermoto 2009 er ongeveer voor de helft op en kan de tussen balans opgemaakt worden.
Bij de Inters is het de kampioen van vorig jaar, Marcel van Drunen, die de lijst aanvoert. Hij won inmiddels 4 van de 6 verreden wedstrijden, maar mede omdat enkele buitenlandse deelnemers niet aan alle wedstrijden deelnamen. Afgaande op de meer dan spannende wedstrijd van vorig jaar in deze klasse, verwachten we ook nu weer ‘vuurwerk’ van hem.

Maar zover is het nog lang niet, eerst moet er door de leden van de MAC nog veel werk verzet worden om het parcours er ‘pico bello’ bij te laten liggen, maar we twijfelen er niet aan of ook dit komt helemaal goed.
De trainingen beginnen al om 9.15 uur en de wedstrijden om 12.30 uur (allebei onder voorbehoud).
Toegang € 5,00, jeugd t/m 14 jaar € 2,50, kinderen t/m 8 jaar gratis.

Voor info en het laatste nieuws: www.macdeholterberg.nl

Ga terug...