Bordjes vernield in De Borkeld - Radio 350

Bordjes vernield in De Borkeld

Geplaatst op: 04-08-2009 |

Vandalen hebben de nieuwe huisnummerbordjes in De Borkeld vernield door ze te bekladden met verf. De huisnummering was dit jaar aangebracht om de veiligheid en de bereikbaarheid van de bungalows te vergroten. De gemeente heeft aangifte gedaan bij de politie.

De gemeente heeft samen met de bewoners van De Borkeld, het grote bungalowpark met ca. 500 woningen, een aantal maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten. Daarover zijn gesprekken gevoerd met bewoners en met de vereniging van eigenaren.

Eén van de concrete maatregelen die zijn afgesproken, is dat er een goede huisnummeraanduiding aangebracht zou worden. Dat is in het voorjaar van 2009 gebeurd. De bungalows zijn daarom voor zowel vakantiegangers als voor hulpverleningsvoertuigen die snel ter plaatse moeten zijn, goed bereikbaar.

Deze borden zijn nu door vandalen beklad en onleesbaar gemaakt.

Inmiddels is begonnen met de schoonmaak van de borden.

De gemeente maakt zich zorgen over het buitengebied van Holten. Zo zijn in eerdere maanden ook de paaltjes en de borden en banken van het wereldtijdpad beklad en vernield.

Oproep
Bewoners of voorbijgangers die gezien of gehoord hebben dat vandalen vernielingen aanrichtten, worden opgeroepen zich (anoniem) te melden bij de politie (0900 8844) of bij de meldlijn van de gemeente (0548) 854 856.

Ga terug...