Langenburg nieuwe commandant cluster West-Twente - Radio 350

Langenburg nieuwe commandant cluster West-Twente

Geplaatst op: 07-08-2009 |

De gemeenten Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn hebben met ingang van 1 augustus 2009 een nieuwe clustercommandant: de heer Harold Langenburg (35). Hij volgt de heer Rijk van den Dikkenberg op, die per 1 april 2008 een andere betrekking heeft aanvaard.

Harold Langenburg is 35 jaar oud en woonachtig in Wierden. Momenteel is hij plaatselijk commandant van de brandweer Wierden. De heer Langenburg nam de functie van clustercommandant sinds april 2008 waar. Naast clustercommandant, blijft hij ook plaatselijk commandant van de gemeente Wierden.

Voor de nieuwe clustercommandant is de regionalisering van de brandweer de komende periode de grootste prioriteit. Verder is de verdere ontwikkeling van de samenwerking binnen het cluster West-Twente en van de brandweerorganisatie speerpunt voor de komende jaren.

Tussen de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn bestaan al jaren verschillende vormen van samenwerking, ook op het gebied van de brandweer. Met de oprichting van een clusterbureau in 2005 gingen de drie korpsen een structurele samenwerking aan om de effectiviteit en efficiëntie van het werk te verhogen. Deze samenwerking is op 21 juni 2006 bezegeld met een convenant waarin de samenwerking is vastgelegd. Het brandweercluster West-Twente maakt onderdeel uit van de regio Twente.

De brandweerkorpsen van Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden zijn inmiddels geïnformeerd over de benoeming.

Ga terug...