Bewegen voor iedereen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bewegen voor iedereen

Geplaatst op: 11-08-2009 |

SMALL project krijgt door succes een vervolg

Afgelopen jaar is in de gemeente Rijssen-Holten het beweegproject, het zogenaamde SMALL project succesvol beƫindigd. Het gemeentebestuur gaat vanwege het succes van dit project opnieuw een vervolg geven aan het project.

Alle senioren in de gemeente Rijssen-Holten in leeftijd tussen 65 en 70 jaar zijn aangeschreven waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het project. Naast de brief ontvangen zij een beknopt vragenformulier om te bepalen of zij tot de doelgroep behoren. Is dit inderdaad het geval dan kan via een gefrankeerde enveloppe het aanmeldingsformulier worden teruggezonden.

Het project is uitsluitend bedoeld voor mensen die weinig tot in het geheel niet in beweging zijn. Personen die niet aan deze voorwaarden voldoen kunnen helaas niet deelnemen. Daarnaast is het project bijzonder geschikt voor personen met een lichte beperking bijvoorbeeld een astmatische aandoening of na revalidatie van een hartaandoening ten behoeve van de opbouw van conditie.

Fittest
Deelnemers worden uitgenodigd om onder deskundige begeleiding aan een fittest mee te doen. Dan wordt een beweegprogramma aangeboden. Hierin wordt 4 keer een verschillende beweegactiviteit in een groep gegeven en vindt er 3 keer een telefonisch gesprek plaats, waarin persoonlijke begeleiding naar een meer actieve leefstijl centraal staat. De activiteiten bestaan over het algemeen uit beweegactiviteiten die buiten plaatsvinden. Ook wordt een binnensportactiviteit georganiseerd.

De (voorlopige) activiteitendata vinden overwegend in de ochtend op dinsdagen plaats op:
- 22 september Fittest in Holten
- 29 september Nordic Walking in Rijssen
- 13 oktober Zaalactiviteit in Holten
- 20 oktober 1e Groepscounseling in Rijssen
- 27 oktober Buitenactiviteit in Holten
- 10 november Keuze deelnemers, locatie nog onbekend
- 24 november 2e Groepscounseling, locatie nog onbekend

Het belangrijkste is dat de senioren plezier in het bewegen krijgen en het hen stimuleert om in het dagelijkse leven meer te gaan bewegen.

Ga terug...