Enkco verhuist - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Enkco verhuist

Geplaatst op: 06-04-2005 |

HOLTEN - Een half jaar overleg was nodig, maar eindelijk is er duidelijkheid. De Holtense vleesproducent Enkco bouwt zijn nieuwe fabriek in Holten. En dat leidt tot tevredenheid. ‘Enkco hoort bij Holten als Philips bij Eindhoven.’


Even sprak Enkco dreigende taal, eerder dit jaar. De producent van vlees en vleesvervangende produkten groeide uit zijn jasje op de huidige vestiging op industrieterrein De Kol. Bij de zoektocht naar nieuwe bouwgrond wilde de producent van vlees en vleesvervangende producten een verhuizing op termijn naar een andere gemeente niet uitsluiten.

‘Wij worden als bedrijf graag met open armen ontvangen en willen niet het idee hebben dat we continu in gevecht moeten om van alles voor elkaar te krijgen’, waarschuwde algemeen directeur H. Dommerholt eind januari nog.

Zo er nu nog wolkjes aan de lucht verschijnen, zijn die afkomstig van witte rook. De gemeente Rijssen-Holten en Enkco kwamen eind vorige week tot een akkoord. Enkco mag nieuw bouwen op industrieterrein Vletgaarsmaten. Al begin volgend jaar moet er een verpakkingsbedrijf en een opslag- en distributiecentrum staan, met een omvang van 2 hectare. Op deze plek worden de huidige vestigingen van Rijssen en Apeldoorn samengevoegd.

Daarnaast heeft Enkco een optie voor nog eens drie hectare grond. Op termijn - het bedrijf denkt aan een project van tien jaar - moet vervolgens ook dat gedeelte volgebouwd worden. Daarbij wil Enkco de gehele hoofdvestiging, die zich nu nog op industrieterrein De Kol bevindt, naar Vletgaarsmaten overhevelen. ‘De productielocatie op De Kol blijft voorlopig nog gehandhaafd’, stelt Enkco.

Enkco is tevreden met de gemaakte afspraken. Ondanks gesprekken met andere gemeenten maakte Dommerholt er in januari al geen geheim van het liefste in Holten te willen blijven. Hij is er dan ook verheugd over dat dat gelukt is. ‘Enkco hoort bij Holten, net als dat Philips bij Eindhoven hoort.’

Het akkoord is gunstig voor de gemeente Rijssen-Holten, laat wethouder W. Stegeman weten. Hij voerde de laatste maanden het overleg, samen met burgemeester B. Koelewijn. ‘Dit betekent een behoud van de werkgelegenheid’, stelt hij. ‘Het totaal is een goede deal.’

In Rijssen en Holten werken nu in totaal zo’n 400 mensen bij Enkco. Op termijn is werkgelegenheid voor zo’n 500 mensen gewaarborgd, laat het bedrijf weten. ‘Dat betekent dus dat er in Holten zo’n 75 é 100 banen bij zullen komen’, verwacht Dommerholt.

Angst dat Enkco uit de gemeente Rijssen-Holten zou vertrekken, heeft wethouder Stegeman ‘niet direct’ gehad. ‘De contacten zijn altijd heel constructief geweest’, laat hij weten. Verder wil hij nu vooral naar de toekomst kijken.

Het is de bedoeling dat begin juni de eerste schop de grond in gaat van de nieuwe vestiging. Als alles meezit kunnen de deuren van de eerste fase van het nieuwe complex begin 2006 opengegooid worden.


Ga terug...