Bewegingsproject voor ouderen (SMALL project) - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bewegingsproject voor ouderen (SMALL project)

Geplaatst op: 31-08-2009 |

Tekort aan deelnemers, opgave nog mogelijk

Afgelopen jaar is in de gemeente Rijssen-Holten het beweegproject, het zogenaamde SMALL project succesvol beƫindigd. Het gemeentebestuur gaat vanwege het succes van dit project opnieuw een vervolg geven aan het project.

Alle senioren in de gemeente Rijssen-Holten in leeftijd tussen 65 en 70 jaar zijn aangeschreven waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het project. Op dit moment zijn al heel wat aanmeldingen ontvangen, maar nog net niet voldoende om de activiteiten goed te laten verlopen.

Aanmelding nog mogelijk tot 4 september
Dit kan via het toegestuurde aanmeldingsformulier (met bijgevoegd gefrankeerde enveloppe).

Deelnemers
Het project is bedoeld voor mensen die weinig tot in het geheel niet in beweging zijn. Personen die niet aan deze voorwaarden voldoen kunnen helaas niet deelnemen. Ook is het project bijzonder geschikt voor personen met een lichte beperking bijvoorbeeld een astmatische aandoening of na revalidatie van een hartaandoening ten behoeve van de opbouw van conditie.

Fittest
Deelnemers worden uitgenodigd om onder deskundige begeleiding aan een fittest mee te doen. Dan wordt een beweegprogramma aangeboden. Hierin wordt 4 keer een verschillende beweegactiviteit in een groep gegeven en vindt er 3 keer een telefonisch gesprek plaats, waarin persoonlijke begeleiding naar een meer actieve leefstijl centraal staat. De activiteiten bestaan over het algemeen uit beweegactiviteiten die buiten plaatsvinden. Ook wordt een binnensportactiviteit georganiseerd.

De (voorlopige) activiteitendata vinden overwegend in de ochtend op de volgende dinsdagen plaats:
- 22 september Fittest in Holten
- 29 september Nordic Walking in Rijssen
- 13 oktober Zaalactiviteit in Holten
- 20 oktober 1e Groepscounseling in Rijssen
- 27 oktober Buitenactiviteit in Holten
- 10 november Keuze deelnemers, locatie nog onbekend
- 24 november 2e Groepscounseling, locatie nog onbekend

Ga terug...