Nieuwe verspringbaan voor AV Rijssen - Radio 350

Nieuwe verspringbaan voor AV Rijssen

Geplaatst op: 06-04-2005 |

Hardloper én burgemeester van RijssenHolten Bort Koelewijn opent vanavond de nieuwe verspringbaan van AV Rijssen. Wat de club betreft het begin van een inhaalslag.


Met een beetje mazzel kan er best een wereldrecord gesprongen worden, daar op de atletiekbaan aan de Rijssense Arend Baanstraat. De verspringbak haalt de benodigde lengte van 8,95 meter in ieder geval wel. Nou het talent nog. Daar zit hem eerder de krapte, weet ledenadministrateur en oud- voorzitter van AV Rijssen Geurt Leppink. In de jeugd is er nog belangstelling genoeg weet hij, zo’n 110 leden. Bij veertien é vijftien jaar begint alleen de uittocht. ‘Dan zijn ze uitgeleerd en kunnen wij ze als club niets meer bieden.’

Wat Nijverdal, Haaksbergen of Enschede wel heeft, ontbeert Rijssen namelijk: een atletiekbaan van kunststof, een goede hoogspringbaan, een kogelstootkooi waarin echte wedstrijden kunnen worden gehouden. Dan helpt zelfs de fraaie ligging aan de rand van De Koerbelt niet tegen het vertrek van leden.

De atletiekvereniging, opgericht op 30 mei 1985, wil daarom een inhaalslag maken, het liefst zo snel mogelijk. Vandaag is het tijd voor een eerste sprong voorwaarts. Burgemeester Koelewijn opent de nieuwe verspringbaan, die de afgelopen maanden is aangelegd met geld van de gemeente Rijssen-Holten. Geen grint meer onder de voeten tijdens de aanloop, maar fatsoenlijk tartan, een soort meeverend kunststof.

Als het aan Leppink ligt, blijft het daar niet bij. Momenteel rennen de atleten nog rondjes op een grasbaan rond één van de velden van voetbalvereniging Excelsior’31.

Een kunststofbaan met vier lanen en betere faciliteiten voor kogelstoters en hoogspringers zouden fantastisch zijn, stelt Leppink. Mochten de atleten uit Holten ook in Rijssen gaan sporten, dan zijn zes lanen ook niet ondenkbaar, schat hij.

Zover is het nog niet, maar dromen mag. Bijkomend voordeel: als de nieuwe accommodatie er eenmaal ligt, hoeft AV Rijssen ook niet meer uit te wijken. Leppink: ‘Wedstrijden houden op de eigen locatie is nu nog volstrekt onmogelijk. Als dat hier kan, scheelt dat in de kosten.’

Burgemeester Koelewijn opent de verspringbaan om 18 uur.


Ga terug...