TwentseWelle start beginnerscursus Twents - Radio 350

TwentseWelle start beginnerscursus Twents

Geplaatst op: 16-09-2009 |

TwentseWelle start maandag 28 september 2009 een nieuwe beginnerscursus Twentse taal. De cursus is bedoeld voor mensen die de Twentse taal willen leren spreken, verstaan en begrijpen, maar ook voor hen die het Twents wel beheersen maar graag meer willen weten over de achtergronden van de taal.

De cursus schenkt aandacht aan allerlei facetten van de Twentse taal, zoals grammatica, spelling, poëzie, uitdrukkingen en gezegden. Ook maakt een bezoek aan de Taalkamer van museum TwentseWelle onderdeel uit van het cursusprogramma. Naast de taal is er veel aandacht voor de Twentse cultuur.

De cursus beslaat zes achtereenvolgende maandagen van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gegeven in het gebouw van TwentseWelle, het Rozendaal 11, 7523 XG te Enschede. De cursus wordt verzorgd door streektaalconsulent Harry Nijhuis, RTV Oost-presentatrice Thea Kroese en de neerlandici/streektaalkenners Harry Morshuis en Gerrit Dannenberg.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met streektaalconsulent Harry Nijhuis, tel. 053-4807691, 06-13164121 of via email h.nijhuis@twentsewelle.nl

De kosten bedragen € 90,-. De beginnerscursus Twents vindt alleen plaats bij voldoende deelname.

Ga terug...