Leerlingen maken kennis met gehandicaptensport - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Leerlingen maken kennis met gehandicaptensport

Geplaatst op: 17-09-2009 |

Hoe ga je met een handicap om? Is het lastig? Kijken mensen naar je? En hoe kun je sporten en spelen? De leerlingen van de groepen 8 van de Elimschool en de Brekeldschool maken op maandag 21 september 2009 kennis met gehandicaptensport. Op die dag nemen zij deel aan het project (S)Cool on Wheels, een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland en met steun van Rabobank Rijssen-Enter.

(S)Cool on Wheels is een landelijk project dat op tal van basisscholen wordt ingezet. Het benaderen van gehandicapten roept bij leerlingen in het basisonderwijs vaak gevoelens op van onwennigheid en onwetendheid. (S)Cool on Wheels wil hier graag verandering in brengen door kinderen zonder handicap vertrouwd en bekend te maken met het thema ‘leven en sporten met een handicap’. Bovendien heeft het project als doel kinderen met een handicap te stimuleren om te gaan sporten. Door te sporten kunnen ze hun conditie en motorische vaardigheden verbeteren, het geeft zelfvertrouwen, ze vergroten hun sociale netwerk en het helpt bij het integreren in de maatschappij.

Op 21 september kunnen de kinderen van de Elimschool en de Brekeldschool zelf beleven hoe het is om bijvoorbeeld rolstoelgebonden of blind door het leven te gaan. Ze doen onder andere behendigheidsspelletjes, zitvolleybal en rolstoelbasketbal. Voor het praktijkgedeelte gaan de leerlingen naar de Reggehal. Daaraan voorafgaand vindt een theoretisch gedeelte plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De leerlingen gaan daar met Mathijs Sprakel van Sportservice Overijssel in gesprek over leven en sporten met een beperking. Wethouder W.A.J. ter Schure opent om 9.30 uur het eerste theoriegedeelte.

Ga terug...