Politie controleert tijdens oogst - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Politie controleert tijdens oogst

Geplaatst op: 22-09-2009 |

De politie Twente is weer begonnen met extra controles op landbouwvoertuigen. Vooral maiskneuzers, hakselaars en silagewagens worden extra gecontroleerd.

Naast de technische staat, waaronder goed werkende verlichting, van de betreffende landbouwvoertuigen dienen ze ook schoon en zichtbaar te zijn. Tevens moet de lading tijdens transport zo verpakt zijn dat deze er niet af kan vallen en/of waaien .

Ook moet de bestuurder er voor zorgen dat het wegdek wordt schoongemaakt na vervuiling. En bij locaties waar men vanuit het bouwland de openbare weg oprijdt moet een bord staan waarop staat aangegeven “slip gevaar” of het “modderbord”.

Door de politie is begin september een brief verzonden naar Cumela Nederland (Belangenorganisatie voor CUltuurtechnische werken en grondverzet, MEstoffendistributie en Loonwerken in de Agrarische sector) en is er contact geweest met LTO-Noord.

Begrip
In het belang van de verkeersveiligheid wordt er niet gewaarschuwd maar bij overtredingen geverbaliseerd. De politie vraagt tevens om begrip van overige weggebruikers voor de verplaatsingen over de openbare weg van deze voertuigen tijdens de drukke oogstwerkzaamheden.

Ga terug...