Ginkgo's gaan perenbomen in Holten vervangen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Flierefluiter
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ginkgo's gaan perenbomen in Holten vervangen

Geplaatst op: 22-09-2009 |

De perenbomen die in Holten langs de Oranjestraat staan geven veel overlast voor bewoners, ondernemers en bezoekers. De bomen worden binnenkort vervangen door de Ginkgo Biloba “Tremonia”.

Al enkele jaren klaagt de middenstand over de perenbomen die in het centrum langs de Oranjestraat staan. Hoewel de bomen in het voorjaar een prachtige bloesem laten zien, is de overlast van de rijpe vruchten groot.
De bomen geven zoveel vruchten dat de geplette vruchten op de trottoirs veel hinder geven voor bezoekers, ondernemers en bewoners. Uit veiligheidsoverwegingen en om de hinder van wespen te beperken werden de trottoirs dagelijks door de gemeente schoongemaakt.

Om verdere overlast te voorkomen zijn de peren uit de bomen gehaald. In november worden de perenbomen vervolgens gekapt.

De gemeente vervangt de perenbomen door bomen die geen overlast geven.
In verband met de grondsoort en de beperkte ruimte voor de kroon is gekozen voor de smalle zuilvormige Japanse notenboom (Ginkgo Biloba “Tremonia”). In totaal worden 17 bomen geplant.

De boom is een vrij traag groeiende soort. De bladkleur van de boom is groen, herfstkleur geel. De boom is zeer winterhard. Deze boom geeft geen overlast aan gebruikers van de openbare ruimte.

De ginkgo’s worden in de aankomende plantperiode geplaatst.

Ga terug...