Taalcoaches gezocht in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Taalcoaches gezocht in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 28-09-2009 |

De werkgroep VluchtelingenWerk in Rijssen-Holten heeft van de gemeente Rijssen-Holten de opdracht om vluchtelingen in de gemeente te ondersteunen bij hun inburgering. Deze opdracht vloeit voort uit het landelijk beleid rond de inburgering van nieuwkomers in Nederland. In Rijssen-Holten zijn we hiervoor opzoek naar taalcoaches.

De vrijwillige taalcoach ondersteunt de cliënt in alles dat met de Nederlandse taal en cultuur samenhangt. Hij of zij ondersteunt hem of haar niet alleen met het leren van de Nederlandse taal, maar ook met de geschreven en ongeschreven omgangsregels in Nederland.

Het gaat hierbij vooral om praktijksituaties in het dagelijks leven. Aan de hand van grote en kleine problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen, bespreekt de taalcoach samen hoe iets is gegaan en biedt nieuwe praktijkoefeningen aan.

Het werk als taalcoach is een verrijkende ervaring. Men leert met andere ogen naar vanzelfsprekende dingen te kijken en men doet coachingsvaardigheden op. Een taalcoach is wekelijks een à twee uren bezig met de vluchteling en is in staat om de cliënt over de taaldrempel te helpen en hem of haar te stimuleren en te motiveren bij het oefenen van de Nederlandse taal. Als taalcoach ontvangt u een training van VluchtelingenWerk Overijssel.

Belangstellenden kunnen voor een uitgebreid profiel van deze en andere vacatures de website www.integratiecoach.nl raadplegen of voor meer informatie contact opnemen met Gerda van Diejen,
t (0570) 619 943, (bereikbaar op woensdag - en donderdagmorgen). Men kan zich ook aanmelden op de gemeentelijke website www.rijssen-holten.nl => Digitaal loket => Zorgloket => Integratie => Taalcoaches.


Ga terug...