Kindergedichten op reis tijdens de kinderboekenweek - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kindergedichten op reis tijdens de kinderboekenweek

Geplaatst op: 29-09-2009 |

Woensdag 7 oktober begint de Kinderboekenweek, die dit jaar volledig in het teken staat van ‘eten en snoepen in kinderboeken’. In Rijssen-Holten en in een heleboel andere gemeenten gaat op diezelfde dag voor de tweede keer Rijmreis van start.

Rijmreis is een project dat kinderen laat ontdekken hoe mooi, leuk en verrassend gedichten kunnen zijn. Het project is vorig jaar ontwikkeld door de Overijsselse bibliotheken in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheek Dienst en vindt nu navolging in andere provincies.

Op verschillende plekken in de gemeente Rijssen-Holten worden gedichten verstopt. Op de website www.rijmreis.nl kunnen kinderen aanwijzingen vinden voor de plekken waar de gedichten verstopt zijn.

Wanneer ze een gedicht hebben gevonden, kunnen ze op dezelfde site laten weten wat ze van het gedicht vonden en waar zij op hun beurt het gedicht weer hebben verstopt in Rijssen-Holten. Vijf van de verspreide gedichten zijn ‘gouden gedichten’ De winnaar van een ‘gouden gedicht’ wint een leuke prijs en maakt kans op de landelijke hoofdprijs: een dagje uit met de hele klas. Rijmreis duurt tot 17 oktober.


Ga terug...