50 kilometer wereldgeschiedenis - Radio 350

50 kilometer wereldgeschiedenis

Geplaatst op: 02-10-2009 |

Op 16 oktober 2009, aan de vooravond van de Week van de Geschiedenis, wordt in Rijssen-Holten het Wereldtijdpad in gebruik genomen.

‘s Werelds grootste tijdlijn bestaat uit een wandelroute van vijftig kilometer langs twintig eeuwen geschiedenis. Het traject is uitgezet in de omgeving van de Holterberg op de grens van Twente en Salland. Het bestaat uit negen geschakelde rondwandelingen met 2008 ‘jaarpalen’ die voorzien zijn van infokubussen en veertig kleurrijke informatiepanelen. Themawandelingen maken het wandelaars mogelijk een keuze te maken uit duizenden wetenswaardigheden die 2000 jaar geschiedenis voor hen in petto heeft:

feiten uit de historie van de regio, Nederland, Europa en overige werelddelen. Elke wandellus voert hen door een andere periode van de geschiedenis.

Op 16 oktober zal Dr. Jan Terlouw om 17.00 uur het Wereldtijdpad officieel in gebruik nemen door op het Schild in het centrum van Rijssen jaarpaal 1 te onthullen. De imposante paal met wetenswaardigheden over jaar 1 markeert het begin van onze jaartelling. Daaraan voorafgaand is er een openingsprogramma in het stadhuis van Rijssen-Holten, dat om 16.00 uur begint.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website www.wereldtijdpad.nl
Ga terug...