Dubbelportret organiseert thema-avond - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Dubbelportret organiseert thema-avond

Geplaatst op: 06-10-2009 |

De projectgroep Dubbelportret* organiseert voor alle vrouwen uit de gemeente Rijssen-Holten op dinsdag 27 oktober 2009 een bijeenkomst met als thema: “School is méér dan alleen onderwijs!”.

Op de thema-avond komt een ander aspect van het onderwijs aan de orde. school is méér dan alleen onderwijs. Rondom het onderwijs is een netwerk van zorgteams actief die betrokken zijn bij de ‘randvoorwaarden’ voor een kind om onderwijs te kunnen blijven volgen.

Op de thema-avond vertelt Wilke Rietman, leerplichtambtenaar van de gemeente Rijssen-Holten, wat de rol is van de leerplichtambtenaar. Wat doet een leerplichtambtenaar allemaal en met welke problemen heeft zij te maken. Daarnaast wordt door Jos Wennemers, KANS coördinator verteld welke lokale zorgstructuur in Rijssen-Holten is opgebouwd om te voorkomen dat een kind uitvalt op school. Welke instellingen zijn hierbij betrokken, hoe wordt er gecommuniceerd en wat kunnen de ouders doen om schooluitval te voorkomen.

Op de bijeenkomst is informatie te krijgen over het project ‘Vrouwen Coachen Meiden’ dat een initiatief is van Vrouwenplatform Carree Overijssel. In dit project coachen vrouwen meiden om ze te motiveren en te ondersteunen in het volgen van onderwijs. Op de thema-avond staat preventie centraal. Tijdens de presentaties is het mogelijk om vragen te stellen.

Programma van de avond:
19.00 uur Ontvangst met koffie/thee
19.30 uur Welkom en inleiding thema door Chantal Huisman van de gemeente
19.40 uur Presentatie ‘leerplicht’ door Wilke Rietman, leerplichtambtenaar gemeente
20.30 uur Pauze
21.00 uur Presentatie ‘Zorgstructuur rondom het kind’ door Jos Wennemers, KANS coördinator
Stichting de Welle.
21.45 uur Afsluiting

De bijeenkomst is in het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. De entree voor de bijeenkomst is
€ 2,-. Belangstellenden kunnen zich vóór donderdag 22 oktober 2009 telefonisch opgeven bij:
• - Chantal Huisman, (0548) 854 426
• - Gerdien Tigelaar, (0548) 514 163
• - Gesien Breukelman, (0548) 515 690


*De avond wordt georganiseerd door projectgroep Dubbelportret. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. de Rijssense Vrouwenraad, Vrouwen van Nu, Syrisch Orthodoxe vereniging ABGAR, Turkse vereniging SSR, Molukse stichting Teripang, Passage, Werkgroep Vluchtelingenwerk en de gemeente Rijssen-Holten. Project Dubbelportret wil vrouwen uit verschillende culturen stimuleren elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Doelstelling is het onbekende bekend maken op een persoonlijk niveau, zodat we straks niet alleen naast elkaar maar vooral met elkaar zoeken naar overeenkomsten die er bestaan tussen vrouwen.

Ga terug...