Cursus Beter omgaan met pubers van start - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Cursus Beter omgaan met pubers van start

Geplaatst op: 07-10-2009 |

Op 28 oktober a.s. start in Holten de cursus ‘Beter omgaan met pubers’. Deze cursus is bedoeld voor alle ouders met pubers die vragen hebben over hun rol als opvoeder in deze fase. Maar ook ouders die benieuwd zijn naar tips om met hun puberend kind in gesprek te blijven en om te gaan met lastige situaties kunnen aan de cursus deelnemen.

In de pubertijd verandert er veel, zowel voor puberende kinderen als voor ouders. Niet alleen lichamelijk zijn er grote veranderingen bij de jongeren, ook ontwikkelen zij een eigen mening en nemen zij niet meer alles automatisch aan van de ouders. Het is logisch dat ouders zich afvragen: mag mijn kind zelf bepalen wat hij/ zij aantrekt? Wat kan ik doen als mijn kind al jong gaat drinken en roken? Kiest mijn kind wel goede vrienden en vriendinnen? Kan ik mijn kind nog wel iets verbieden?

In de cursus ‘Beter omgaan met pubers’ komen deze en andere vragen uitgebreid aan bod. Ouders kunnen met elkaar in gesprek gaan over de omgang met hun puberende kinderen. Zij zullen ervaren dat ze niet de enige zijn met vragen.

Met behulp van een video bespreekt de cursusleider voorbeelden en geeft aan op welke manier ouders met de diverse opvoedsituaties om kunnen gaan. Ouders krijgen informatie over hoe zij een goed contact met hun kind kunnen bevorderen en ruzie kunnen voorkomen. Daarnaast komen manieren aan bod om met ruzie om te gaan dan wel op te lossen. Afhankelijk van de behoefte is het mogelijk dat de cursusleider extra bijeenkomsten organiseert over specifieke onderwerpen zoals alcohol en drugs, seksualiteit en school. ‘Beter omgaan met pubers’ is een interactieve cursus waarbij de ouders naast adviezen van de cursusleider ook zelf aan de slag gaan en ervaringen uitwisselen met de andere ouders die aan de cursus deelnemen. Alle informatie wordt ook in de vorm van folders meegegeven zodat ouders het op een later moment nog eens rustig kunnen nalezen.

Aanmelding
Twee getrainde verpleegkundigen van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) geven de cursus. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten die duren van 20.00 tot 22.00 uur. De cursus vindt plaats in de bibliotheek aan de Rörikstraat 3. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Belangstellenden kunnen voor informatie of aanmelding bellen naar het Regionaal Cursusbureau JGZ via tel: 053 487 69 30 of email: cursusbureau@regiotwente.nl.

Aanmelden graag vóór 21 oktober 2009.

Ga terug...