Beleef de Nacht van de Nacht op 24 oktober - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Beleef de Nacht van de Nacht op 24 oktober

Geplaatst op: 07-10-2009 |

Speuren naar uilen en sterren kijken? Op zaterdag 24 oktober tijdens de Nacht van de Nacht is dat mogelijk. In heel Nederland worden die avond ‘duistere’ activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Natuur en Milieu Overijssel en de lokale natuur en milieuorganisaties willen met deze Nacht aandacht vragen voor de toenemende verlichting in Overijssel.

Om mensen kennis te laten maken met de bijzonderheden van de nacht, organiseert Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met verschillende organisaties en gemeenten activiteiten. Op 25 locaties kunt u deze avond in Overijssel op pad en kennis maken met de duisternis. Een kleine greep uit het aanbod: u kunt bijzondere avondwandelingen en belevingstochten maken, lezingen bijwonen over nachtdieren en sterren kijken, varen in het donker, genieten van verhalen en muziek optredens etc. Er zijn ook veel activiteiten voor kinderen. Voor een compleet overzicht kunt u kijken op de website van de Nacht: www.nachtvandenacht.nl Laat u verleiden en ontdek hoe mooi het donker kan zijn!

In Overijssel hebben tot nu toe negen gemeenten hun medewerking toegezegd: Almelo, Dalfsen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Olst-Wijhe, Rijssen-Holten, Tubbergen en Wierden. Zij ondersteunen de Nacht o.a. door activiteiten te ondersteunen, de verlichting van gemeentelijke gebouwen te doven en roepen bewoners en bedrijven op om hetzelfde te doen voor de buitenverlichting. Zij geven daarmee aan dat ze minder verlichting een goede zaak vinden.
De Nacht in Overijssel wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de Nationale Postcodeloterij.

Ga terug...