Brandweer houdt 4 ontruimingsoefeningen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Brandweer houdt 4 ontruimingsoefeningen

Geplaatst op: 09-10-2009 |

Brand verspreidt zich vliegensvlug. Weet u hoe u thuis en op het werk het beste kunt vluchten? Maak uw eigen vluchtplan, zodat u bij brand snel en veilig buiten bent. Ontruiming bij brand is het thema dat dit jaar centraal staat tijdens de nationale brandpreventieweken.

Bij meer dan 60% van de woningbranden zijn de bewoners zelf de veroorzakers. Landelijke cijfers laten zelfs zien dat er jaarlijks gemiddeld 70 mensen omkomen door (woning)brand. Gelukkig is dat in Twente de laatste jaren niet het geval geweest. Toch willen we aandacht blijven vragen voor brand, brandgevaar en de veiligheid. Door het nemen van enkele simpele voorzorgsmaatregelen, die iedereen zelf kan en eigenlijk moet nemen, zijn bewoners, huisdieren en huis goed beschermd tegen brand. Met brandpreventietips willen de brandweren in Twente helpen brand te voorkomen. Want voorkomen is nog altijd beter dan blussen.

Tijdens de Nationale Brandpreventieweken, die van start gaan op donderdag 1 oktober, ondernemen de brandweerkorpsen in Twente verschillende acties om het veiligheidsbewustzijn van burgers te stimuleren. Naast ontruiming blijft er ook aandacht voor de rookmelder. Een rookmelder is een effectief alarmeringsmiddel bij brand en maakt tijdig vluchten mogelijk.

Ontruimingsoefeningen op woensdag 14 oktober
De brandweer Rijssen-Holten houdt op 14 oktober 4 ontruimingsoefeningen in Rijssen:
11.45 uur Fruytierschool, Laan van Oud Indiegangers
12.30 uur Dagactiviteitencentrum Veeneslagen
13.30 uur Reggesteyn, Cattelaar 2
15.00 uur Jumbo supermarkt aan de Boomkamp.

Bij de Jumbo ontvangt het winkelend publiek dat tijdens de ontruimingsoefening aanwezig is, een gratis brandmelder.

Ga terug...