Herfst op de Holterberg - Radio 350

Herfst op de Holterberg

Geplaatst op: 12-10-2009 |

Volop 'Herfst' activiteiten bij Natuurdiorama Holterberg

In de 'herfstmaand' oktober organiseert Natuurdiorama Holterberg verschillende aantrekkelijke activiteiten.
Feest op het Holterbergplein, wandeltochten door de nacht, paddenstoelenspeurtocht door het bos van Daantje Das, herfstschilderijen maken en een bizarre spooktocht..

Op zaterdagmiddag 17 oktober is het feest op het Holterbergplein. Het Nationaal Park bestaat dan vijf jaar en dat wordt gevierd. Gratis shetlandpony rijden voor de kleintjes, de leukste draaimolen van Nederland, natuurtheater in het Bos van Daantje Das, een optreden van de Hoolter Korhanen. Kom het meebeleven.

Gedurende de herfstvakantie (17 tot en met 31 oktober) kunnen kinderen herfstschilderijen maken met papier, lijm, verf en bladeren en in het Bos van Daantje Das is een prachtige paddenstoelenspeurtocht uitgezet.

Verder is er in de expositieruimte van Natuurdiorama Holterberg de tentoonstelling "Kunst op de Berg". Tammo Lukkien en Pieter Verstappen exposeren met schitterende schilderijen en bronzen beelden. De natuur is hun inspiratie.

Zaterdagavond 24 oktober wordt een bijzondere avond. Om 21.30 uur kunt u deelnemen aan Het Mysterie van de Nacht. Deze tocht over de Holterberg staat in het teken van de "donkere" nacht waarbij mysterieuze verhalen worden verteld die betrekking hebben op de donkere Holterberg. Onderweg wordt een consumptie gedronken op de heide.

De activiteiten in de oktobermaand worden afgesloten met een spooktocht door het bos van Daantje Das. Er wordt gegeten bij de "heksengrot" en bedient door heksen! Daarna neemt een tovenaar de kinderen mee naar het donker bos van Daantje Das. Deze Halloweentocht, die zaterdag 31 oktober plaatsvindt is alleen bedoelt voor heldhaftige kids (kom verkleed)!

Meer info en aanmelden: www.museumholterberg.nl of 0548-361979

Natuurdiorama Holterberg is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur, zondags van 11.00 – 17.00 uur.

Ga terug...