Nederland Leest in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Nederland Leest in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 14-10-2009 |

Op 23 oktober gaat Nederland Leest weer van start. Dit jaar leest heel Nederland 'Oeroeg' van Hella S. Haasse. Bibliotheekleden kunnen vanaf die datum een gratis exemplaar van het boek in de bibliotheek afhalen, zolang de voorraad strekt.

De bibliotheek Rijssen-Holten organiseert hierbij een aantal activiteiten.
De bibliotheek in Holten zal op 23 oktober in Indische sfeer gehuld zijn.
Op 29 oktober gaat de cabaretier Rop Janze uit Bovenkarspel in op de belangrijkste thema's uit 'Oeroeg' : op de proef gestelde vriendschappen, cultuurverschillen, volwassen worden en elkaar niet kunnen vergeten. Het wordt een avond vol humor en ontroering, herkenning en verrassing, muziek en poëzie, verhalen en interactie met het publiek. De voorstelling wordt gespeeld in de Boschkamp in Holten en begint om 20.00 uur. Voor bibliotheekleden zijn vanaf 15 oktober gratis kaarten verkrijgbaar in de bibliotheken in Holten en Rijssen, niet leden kunnen een toegangskaart kopen voor € 5,-.
Op 19 november wordt in de bibliotheek in Rijssen om 19.30 uur de film 'Oeroeg' vertoond, die bekroond is met een Gouden Kalf voor beste acteur. Toegang is gratis. Op 19 november zal in de Rijssense bibliotheek bovendien een stand van de Wereldwinkel aanwezig zijn met Indische artikelen.

Nederland Leest wordt georganiseerd door het CPNB en de openbare bibliotheken om het lezen te bevorderen en een discussie over boeken op gang te brengen.

Ga terug...