Bedrijventerrein De Mors gereed na grote opknapbeurt - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Flierefluiter
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bedrijventerrein De Mors gereed na grote opknapbeurt

Geplaatst op: 14-10-2009 |

Donderdag 15 oktober verricht mevrouw Carry Abbenhues, gedeputeerde van de provincie Overijssel, de slothandeling van de revitalisering bedrijventerrein De Mors. Deze afsluiting vindt plaats om 14.30 uur aan de Reggesingel in Rijssen tegenover USA-sport. Het bedrijventerrein voldoet met deze revitalisering weer aan de eisen van de tijd.

In de zomer van 2005 werd een start gemaakt van een grote opknapbeurt voor een groot deel van het oudere bedrijventerrein De Mors. Straten werden opgeknapt, groen werd aangepast, bedrijfspanden werden afgekoppeld. Gedeputeerde Abbenhues legde met een druk op de knop de basis voor het eerste glasvezelnet van Rijssen-Holten.

Eén van de veranderingen in het traject werd de gescheiden afvoer van vuilwater en hemelwater. Hiervoor kregen bedrijven de mogelijkheid hun bedrijven ‘af te koppelen’. Van deze mogelijkheid heeft een flink aantal ondernemers gebruik gemaakt. Aanvankelijk was de planning dat 13,8 ha bedrijventerrein zou worden afgekoppeld; echter nu de balans is opgemaakt blijkt dat door de medewerking van ondernemers in dit gebied totaal 19,2 ha is afgekoppeld.

De glasvezel zoals het bij de start in gang is gezet, wordt intensief gebruikt. Het is de aftrap geweest voor het totaal aanleggen van een glasvezelnet in de hele gemeente. Na De Mors volgde Dijkerhoek en vervolgens Holten en Rijssen. Ondernemers gebruiken het glasvezelnet voor communicatiedoeleinden; daarnaast wordt het glasvezelnet gebruikt om de waterafvoer in dit relatief lage deel van de stad technisch te sturen.

De slothandeling op donderdag 15 oktober sluit aan bij een programma dat is georganiseerd door de Kring Werkgevers Rijssen.

De revitalisering is intensief samen met de ondernemers uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn: een bedrijventerrein dat weer toekomstgereed is.

Ga terug...