Politie gaat extra controleren op fietsverlichting - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Politie gaat extra controleren op fietsverlichting

Geplaatst op: 15-10-2009 |

Twente - Op 19 oktober 2009 gaat de landelijke fietsverlichtingscampagne weer van start. Zoals elk jaar gaat Politie Twente extra controleren op een juiste fietsverlichting.

Nu de dagen weer korter worden, is een goede fietsverlichting van groot belang om veiligheid in het verkeer te waarborgen. Met goed licht kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Alles draait om zien en gezien worden.

De regelgeving rondom fietsverlichting is als volgt:
• Verlichting moet te allen tijde zichtbaar zijn;
• Verlichting hoeft niet aan het voertuig te zijn gemonteerd, maar mag ook op het lichaam worden gedragen (alléén als deze ter hoogte van de romp is bevestigd);
• Voorverlichting moet wit of geel zijn, achterverlichting moet rood schijnend zijn;
• Verlichting mag niet knipperen.
Daarnaast moeten de fietsen voorzien zijn van reflectie op de trappers, banden en aan de achterzijde.

De politie controleert en bekeurt wanneer een fietser geen verlichting heeft. Daarnaast wordt waarschuwend en adviserend opgetreden als de fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersdeelnemers!

Ga terug...