Twee tunnels aan de Reggesingel bijna een feit - Radio 350

Twee tunnels aan de Reggesingel bijna een feit

Geplaatst op: 15-10-2009 |

Tussen zaterdag 17 oktober en zaterdag 31 oktober staat het inschuiven van de spoormoot aan de Verlengde Holterstraatweg (bij Otje van Potje) en het inschuiven van het spoordek bij de Molendijk gepland. In opdracht van ProRail en de gemeente Rijssen-Holten heeft de aannemerscombinatie Reef-Colijn v.o.f. de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen om deze onderdoorgangen te kunnen plaatsen. Met als doel de verkeersveiligheid te vergroten en een betere verkeersafhandeling via de Reggesingel mogelijk te maken. Een spectaculaire mijlpaal in het project Rijssen Onderdoorgangen Reggesingel.

De onderdoorgang Molendijk komt in plaats van de huidige overweg. Deze onderdoorgang krijgt twee rijbanen voor het autoverkeer en een vrij gelegen fiets- en voetgangersdeel. De onderdoorgang bij de Verlengde Holterstraatweg is kleiner en zal bestaan uit twee rijbanen voor het autoverkeer. Over de toeritten worden nog twee verkeersdekken gebouwd. Een dek aan de westzijde ten behoeve van het verkeer op de Reggesingel en een dek aan de oostzijde voor het locale verkeer over de Molenstalweg. Het langzame verkeer kan gebruik maken van de reeds bestaande tunnel naast de overweg Haarstraat. Na het gereed komen van de onderdoorgang wordt ook de overweg Haarstraat opgeheven.

Kijkplateau
Van maandag 19 oktober tot en met zaterdag 24 oktober staat bij de bouwlocatie aan de Molendijk (nabij Waanders Caravans) een kijkplateau. Vanaf deze plaats hebben belangstellenden een prachtig uitzicht op de bouwlocatie en is het mogelijk om gedurende deze periode 24 uur per dag een kijkje te komen nemen bij deze ingrijpende werkzaamheden. Met als bijzonder moment op woensdag 21 oktober het inschuiven van het spoordek!

Overlast beperken
Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden in de herfstvakantie probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak ’s nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk.

Gevolgen voor het treinverkeer
In verband met gecombineerde werkzaamheden op verschillende plaatsen aan het spoor rijden er van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober geen treinen van en naar Deventer en Almelo. NS rijdt bussen in plaats van treinen op de trajecten rondom station Deventer. Meer informatie hierover is te vinden op www.ns.nl en teletekstpagina’s 751 en 754.

Afsluiting spoorwegovergang Reggesingel
In verband met de werkzaamheden wordt de spoorwegovergang aan de Reggesingel van zaterdag
17 oktober 00:00 uur tot maandag 26 oktober 05:00 uur afgesloten voor al het wegverkeer. Actuele informatie over wegomleidingen staan vermeld op de website van de gemeente Rijssen-Holten en in het Rijssens Nieuwsblad. De spoorwegovergang wordt afgesloten vanwege het veilig laten passeren van de werktrein.

Ga terug...