Ontruimingsoefeningen in Rijssen-Holten geslaagd - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ontruimingsoefeningen in Rijssen-Holten geslaagd

Geplaatst op: 15-10-2009 |

In het kader van de Nationale Brandpreventieweken die op 1 oktober 2009 van start zijn gegaan heeft de Brandweer Rijssen-Holten op vijf locaties in de gemeente een aantal ontruimingsoefeningen georganiseerd op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober 2009. Het thema tijdens de Nationale Brandpreventieweken is ontruiming met ook aandacht voor de rookmelder.

Holten
Dinsdagmiddag 13 oktober is de Holterenkschool aan de Holterenkstraat bezocht. Enkele kinderen werden als slachtoffer geschminkt. Na het afgaan van het ontruimingsalarm, ontruimde de brandweer de school en kwam er een tankautospuit met toeters en bellen. Tijdens de evaluatie van deze oefening is een aantal leermomenten besproken met de BHV-organisatie van de school.

De ingeplande ontruimingsoefening bij de OAD in Holten is door omstandigheden verplaatst naar een later tijdstip.

Rijssen
Woensdag 14 oktober om 11.45 uur is begonnen met de ontruiming van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap aan de Laan oud-Indiƫgangers/De Stroekeld. Aansluitend is om 12.30 uur het Dagactiviteitencentrum Ons Erf aan de Veeneslagen ontruimd. In het Dagactiviteitencentrum zijn ongeveer 35 volwassen mensen met een verstandelijke beperking aanwezig. Juist voor deze mensen is een oefening belangrijk. Opgemerkt wordt dat deze mensen moesten wennen aan het ontruimingssignaal. Hun reactie is anders dan mensen zonder een verstandelijke beperking.

Om 14.00 uur werd de CSG Reggesteyn aan de Cattelaar ontruimd. Bij beide scholengemeenschappen signaleerde de brandweer dat de BHV-organisatie niet goed kon achterhalen wat het totaal aantal aanwezige scholieren is. Dit werd verklaard door tussenuren die de leerlingen hebben.

Om 15.00 uur werd de Jumbo Supermarkt (met de aangrenzende Action en de Schoenenreus) aan de Boomkamp ontruimd. De winkel was zeer snel leeg. De bedrijfsleider merkte op dat er meer winkelend publiek in de winkel was dan normaal. Dit werd mogelijk veroorzaakt door de aankondiging dat het winkelend publiek bij Jumbo een gratis rookmelder kreeg van de brandweer.

Oefening was leerzaam
Ondanks dat veel inwoners (dus ook de BHV-ers van de betreffende locaties) in de pers en op de website van de gemeente Rijssen-Holten konden lezen waar en wanneer er een ontruimingsoefening werd gehouden, is een aantal nuttige leermomenten uit de ontruiming gehaald. Deze zijn allemaal besproken met de desbetreffende organisaties. Via deze weg bedankt de brandweer iedereen voor zijn/haar inzet.

Ga terug...