Rijssen-Holten roept vrijwilligers op om mee te denken - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssen-Holten roept vrijwilligers op om mee te denken

Geplaatst op: 16-10-2009 |

Op donderdag 29 oktober 2009 van 19.30-22.00 uur vindt in het gemeentehuis in Rijssen een bijeenkomst plaats over het vrijwilligersbeleid. Hiervoor zijn ruim 200 vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, om van gedachten te wisselen over het vrijwilligerswerk in onze gemeente. Komt u ook?

Vrijwilligerswerk doet men vrijwillig. Het levert veel op, zoals het leren kennen van andere vrijwilligers en ermee samenwerken, het gebruiken en uitbreiden van uw kennis en kunde, het leren inspelen op nieuwe ontwikkelingen en andere gezichtspunten, gezelligheid, saamhorigheid, enzovoorts. Kortom een tijdsbesteding die een verrijking is mensen en voor de gemeenschap.

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Een vrijwilliger neemt verantwoordelijkheden op zich. Bij al deze inzet kan men ook tegen zaken aanlopen die anders kunnen, beter kunnen. Dit kan gaan over het eigen vrijwilligerswerk, maar het kunnen ook ideeën zijn die meer van algemeen belang zijn en op gemeentelijk terrein liggen.

De gemeente heeft veel respect en waardering voor al het werk dat honderden vrijwilligers in onze gemeente uitvoeren. Deze waardering komt tot uitdrukking in de mogelijkheden die de gemeente nu al biedt voor organisaties of verenigingen. Maar het kan altijd beter. Graag wil de gemeente daarom van vrijwilligers horen, wat de gemeente kan doen om het vrijwilligerswerk nog beter te ondersteunen. Welke ideeën en wensen leven er bij u? Wat kan de gemeente doen binnen het vrijwilligerswerk? Wat loopt er goed, wat kan anders, waar is behoefte aan?

De avond is niet bedoeld voor vrijwilligers in de zorg omdat dit specifiek vrijwilligerswerk is. Vrijwilligers uit verzorgingshuizen, verpleeghuizen en de thuiszorg krijgen op een later moment de gelegenheid om mee te denken over het vrijwilligersbeleid in de zorg.

Komt uw vereniging naar de bijeenkomst op donderdag 29 oktober? Wilt u dan aan Jan ten Berge van de gemeente door met hoeveel personen u komt? Dit kan via e-mail naar j.tenberge@rijssen-holten.nl of telefonisch via (0548) 854 417. Individuele vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden voor deze avond, zij zijn ook van harte welkom.

Ga terug...