Verkeerscontroles in Rijssen-Holten - Radio 350

Verkeerscontroles in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 25-10-2009 |

Het politieteam van Rijssen-Holten hield op vrijdag op meerde plaatsen verkeerscontroles om de verkeersveiligheid te vergroten.

Op vrijdag 23 oktober 2009 werd het verkeer gecontroleerd van 14.00 uur tot 21.00 uur. Aan de Entersestraat in Rijssen werd tussen 14.00 uur en 16.30 uur de bestuurder van een personenauto bekeurd omdat deze meer personenvervoerde dan dat de auto aan zitplaatsen/gordels had. Op de Deventerweg in Holten werd de snelheid gemeten van passerende voertuigen. Vier bestuurders reden te hard. Één Bestuurder droeg geen gordel en er werd een bon uitgeschreven voor een grote barst in de voorruit van een auto. Aan de Welleweg in rijssen kregen vijf bestuurders een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen. Twee bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen.

Tussen 16.40 uur en 18.00 uur vond er een controle plaats aan de Nijveheidstraat in Rijssen. Hier werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en één keer voor het niet handsfree bellen.

Aan de Butaanstraat in Rijssen betrapten de agenten zes personen op het niet dragen van de autogordel en had één personenauto geen origineel kenteken. Alle staande gehouden bestuurders werden onderworpen aan een alcoholblaastest. Niemand overschreed de toegestane limiet. Bij deze controle werd specifiek gelet op zogenaamd 'werkverkeer'.

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur werd een fietser bekeurd voor het niet voeren van de verlichting aan de Smitsbelt in Holten. Tevens reed er een automobilist met gladde banden en werd er twee keer mistverlichting onterecht gevoerd.

Aan de Haarstraat in Rijssen fietsten vijf personen zonder licht. Ook werden er twee bonnen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, rijden zonder helm en één persoon werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs.

Ga terug...