3e generatie Ter Haar aan het roer bij Oad - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

3e generatie Ter Haar aan het roer bij Oad

Geplaatst op: 26-10-2009 |

De Oad Groep, Nederlands op één na grootste reisorganisatie, staat vanaf 1 november a.s. onder leiding van Julius ter Haar. Met het vertrek van de huidige topman Louis Frankenhuis, die afgelopen week feestelijk werd uitgeluid, staat bij het Holtense familiebedrijf daarmee de derde generatie Ter Haar aan het roer. Het reisconcern werd in 1924 opgericht door Gerard ter Haar en vanaf midden jaren ’60 groot gemaakt door diens zoon Joop. Na diens terugtreden werd de Oad Groep de afgelopen vijf jaar geleid door CEO Louis Frankenhuis en was Julius ter Haar actief als commercieel directeur. Met ingang van 1 november neemt de nu 36-jarige Julius ter Haar het stokje over.

In de nieuw gevormde Groepsdirectie is ook plaats ingeruimd voor de dochter van Joop ter Haar, die nog steeds als President-Commissaris aan de Oad Groep verbonden is. Quirine ter Haar (38) wordt Directeur Operations. Financieel directeur Christo Kalter, adjunct-directeur en directiesecretaris Hans Verborg maakten al deel uit van de Groepsdirectie, die nu wordt aangevuld met Cor van Eijden (Directeur Retail), Wim Gramsma (Directeur Sales & Marketing) en Martien Versteeg (Directeur Touroperating). Die nieuw aangetreden directeuren zijn al langere tijd in diverse managementfuncties actief binnen de Oad Groep.

De nieuwe topman ziet de toekomst van de Oad Groep met vertrouwen tegemoet. “De reisbranche staat voor enorme uitdagingen. Maar ik ben er van overtuigd dat wij met dit ervaren team de positie van de Oad Groep in de Nederlandse reiswereld verder kunnen versterken. We hebben al tijdens het bewind van Louis Frankenhuis de weg naar vernieuwing ingeslagen. Die koers zullen we volgen en de komende tijd verder aanscherpen.”

De Oad Groep boekte in 2008 ruim 850.000 passagiers met een omzet van ruim 1,1 miljard euro. Naast het organiseren van vlieg-, auto- en busvakanties voor onder meer de merken Oad Reizen en Hotelplan, exploiteert de Oad Groep ook 220 Globe Reisbureaus. Ten slotte is de Oad Groep eigenaar van touringcarbedrijven in Goor (Ov.), Zeeland (N.Br) en Hoofddorp.

Ga terug...