Fietswrakken bij NS stations worden weggehaald - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Fietswrakken bij NS stations worden weggehaald

Geplaatst op: 26-10-2009 |

Bij het station in Rijssen en bij het station in Holten staan tientallen fietswrakken in de openbare stalling. Deze worden op dinsdag 3 november gelabeld en op 10 november door de gemeente verwijderd. In de tussenliggende periode kunnen eigenaren hun fiets bij de stalling ophalen. Na 10 november worden de fietsen tijdelijk opgeslagen. Uiteindelijk worden de niet opgehaalde fietsen vernietigd.

Het is gebleken dat er enkele tientallen fietsenwrakken staan in de openbare fietsenstallingen bij het NS-station in Rijssen en in Holten. Deze fietswrakken verkeren technisch in zeer slechte staat. De fietswrakken veroorzaken overlast en nemen ruimte in die andere fietsers graag willen gebruiken. De eigenaren van de fietswrakken zijn niet bekend.

Alle fietswrakken die in aanmerking komen voor verwijdering worden op dinsdag 3 november voorzien van een label of sticker, met een waarschuwing dat de gemeente het wrak gaat verwijderen. De eigenaar krijgt dan nog de gelegenheid om tot 10 november 2009 zijn of haar fiets zelf te verwijderen. Als dat niet gebeurt, haalt de gemeente de fiets weg. De fietswrakken worden door de gemeente tijdelijk opgeslagen.

Eigenaren kunnen hun fiets terug krijgen als ze aantonen dat ze eigenaar zijn. Zij kunnen daarvoor bellen met een van de BOA’s (opsporingsambtenaren). De telefoonnummers zijn: 06 22934170 of 06 22477082.

In de week van 15 februari 2010 worden de niet afgehaalde fietsen vernietigd.

Bij zowel het station Holten als bij het station Rijssen is voldoende ruimte in de rekken voor het stallen van fietsen. Fietsen die rondom het station buiten de rekken en in de tunnel worden geplaatst leveren vaak een onveilige en onwenselijke situatie op voor anderen. Controleurs gaan de komende maanden de fietsers die hun fiets buiten de rekken plaatsen, eerder beboeten of fietsen worden verwijderd.

Ga terug...