Stress?! Gezond of ongezond? - Radio 350

Stress?! Gezond of ongezond?

Geplaatst op: 30-10-2009 |

Wat is stress nu eigenlijk? Stress betekent spanning of druk. Mensen hebben dagelijks te maken met gezonde stress, bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd of wanneer je ergens van schrikt. Maar wat is nu ongezonde stress? Dat is wanneer je een teveel aan spanning hebt en het gevoel hebt het niet meer aan te kunnen.

Bij het informatiecentrum van de GGD Regio Twente, de Gezondheidswijzer Plus, zijn diverse gratis folders en brochures over stress verkrijgbaar. Bestelt u deze (gratis) via www.gezondheidswijzerplustwente.nl of telefonisch: 053 487 68 90.

Stress op het werk
Wist u dat er elke dag 50 nieuwe arbeidsongeschikten bijkomen door stress en overbelasting op het werk? De belangrijkste oorzaken zijn onder andere hoge werkdruk, een slechte werksfeer en intimidatie. Om stress niet te laten leiden tot spanningklachten of erger, is het belangrijk om de signalen van stress serieus te nemen. Bij de Gezondheidswijzer kunt u een signalenkaart voor spanningsklachten en de zelftest: ‘Hoeveel risico loopt u op stress? Test uzelf!' gratis aanvragen.

Stop met stressen!
Om stress te lijf te gaan, is het belangrijk om het te herkennen. Dus neem uw klachten serieus en doe er iets aan: plan bewust uw vrije tijd. Houd op met dingen moeten: niemand is onmisbaar immers. Ga sporten. Van sporten krijgt u energie en het werkt stressverlagend. Eet gezond. Want als u gezond bent, kan uw lichaam beter tegen spanningen. Wij hebben voor u een aantal trainingen op een rijtje gezet waar u kunt leren beter met spanningen om te gaan. Vraag de informatie gratis aan.

Meer informatie
Bij de Gezondheidswijzer Plus kunt u terecht voor voorlichtingsmateriaal met informatie, tips en trainingen over stress, overspannenheid en burn-out. Maar ook over slaapstoornissen, depressie en psychische problemen. Deze folders en brochures zijn gratis verkrijgbaar. Vraag via www.gezondheidswijzerplustwente.nl uw informatiepakket aan. Bellen kan ook, op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur, via telefoonnummer 053 487 68 90.

Daarnaast is het voorlichtingsmateriaal te vinden in een van de informatiepunten in de regio.
De gezondheidsinformatiepunten zijn gevestigd in de bibliotheken van Borne, Enschede, Enter, Hengelo, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Rijssen en Wierden. Ook kunt u terecht bij het WMO-loket in de gemeente Haaksbergen.

Ga terug...