Vanaf 1 november reizen met OV-chipkaart in Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vanaf 1 november reizen met OV-chipkaart in Twente

Geplaatst op: 30-10-2009 |

In Twente én in West-Overijssel, Gelderland en Flevoland kan vanaf 1 november in de bussen van Twents (Connexxion), Arriva, en Veolia worden gereisd met de OV-chipkaart. In Twente kan dit op alle Twents buslijnen, behalve op de buurtbus. Op de trein Almelo-Marienberg en Oldenzaal-Hengelo-Zutphen kan nog niet met de OV-chipkaart worden gereisd. Op de busdiensten van Syntus kan vanaf begin 2010 de OV-chipkaart worden gebruikt.

Vervoerbedrijven, provincies en regio’s willen de reizigers stap voor stap laten wennen aan het nieuwe systeem. Reizigers kunnen daarom voorlopig nog met hun strippenkaarten en abonnementen blijven reizen, maar wie dat wil kan al reizen met de OV-chipkaart. Dit geldt overigens alleen voor reizen op saldo per kilometer, de vervanger van de strippenkaart.

De tarieven zijn ongeveer gelijk aan die van de strippenkaart, maar ze worden berekend per kilometer in plaats van per zone. Ouderen krijgen dezelfde leeftijdskorting als bij de strippenkaart. Vanaf 1 januari 2010 komt er ook een mogelijkheid van dalkorting, die in de strippenkaart niet bestaat.

De abonnementen blijven voorlopig gewoon in de huidige vorm bestaan en zijn nog niet op een OV-chipkaart te krijgen. In de loop van 2010 wordt de strippenkaart als vervoerbewijs afgeschaft. Reizigers worden hierover tijdig geïnformeerd.


OV-chipkaarten zijn te bestellen via www.ov-chipkaart.nl, maar ook aan te vragen bij Connexxion. Daar kan men ook terecht om zijn kaart daarna automatisch te laten opladen. Voor wie niet hiervoor kiest komen er in Twente 20 oplaadpunten. Deze worden voor eind 2009 in gebruik genomen. Dit zijn plaatsen bij gemakszaken zoals tabakswinkels, postkantoren en supermarkten.

De exacte locaties zijn binnenkort te vinden op www.ov-chipkaart.nl Op deze website is ook meer informatie over de werking van de OV-chipkaart te vinden. De kaart kan ook bij de NS-stations in de regio worden opgeladen.

Ga terug...