Stabilisatie aantal NWW’ers in september - Radio 350

Stabilisatie aantal NWW’ers in september

Geplaatst op: 30-10-2009 |

Het aantal NWW’ers (niet werkende werkzoekenden) in Twente is in september gestabiliseerd. Dit blijkt uit de nieuwe editie van de arbeidsmarktmonitor van Regio Twente.

In augustus was het aantal NWW’ers als percentage van de beroepsbevolking 8,26%, in september bedroeg dit 8,29%. Opvallend hierbij is dat in Enschede in juli, augustus en september het aantal NWW’ers daalde. In Hengelo is in dezelfde periode een lichte stijging te zien. Van de landelijke gemeenten kent Hof van Twente sinds juli de grootste stijging in het aantal NWW’ers.

Myra Koomen, voorzitter POWI (Platform Onderwijs, Werk en Inkomen) over de arbeidsmarktcijfers van september: ”De stabilisatie van het aantal NWW’ers is een positief signaal. De neerwaartse trend zet niet door. Maar we moeten zeker niet te vroeg juichen. Twente blijft, met zijn grote bouwsector en veel productiebedrijven, zeer kwetsbaar.

Zorgen maak ik me over de jeugdwerkloosheid. Jeugdigen vormen een zeer kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Vandaar dat we een plan hebben ontwikkeld voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid in Twente. Een andere zorg is de WWB. Er zijn op dit moment mensen die in de (deeltijd) WW-zitten. Die periode loopt nu af. Deze personen komen dus versneld in de WWB. Dat raakt zowel de steden als de landelijke gemeenten."

Ga terug...