Monument terug in centrum - Radio 350

Monument terug in centrum

Geplaatst op: 04-11-2009 |

Het monument dat in 1993 bij het 750 jarig bestaan van de stad Rijssen geplaatst is en opgeslagen is vanwege de bouw van het nieuwe gemeentehuis, komt terug in het centrum. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. De locatie is de plaats van de voormalige telefooncel bij het gemeentehuis. Met de opbouw kan worden gestart zodra de vergunning rond is.

Tijdens de bouw van het nieuwe gemeentehuis en de aanpassingen van het centrum, werd het monument uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk opgeslagen. Nu het centrum gereed is kan het herdenkingsmonument weer opgebouwd worden.

Hiervoor is een aantal locatiemogelijkheden onderzocht. Gekeken is onder meer of het monument goed zichtbaar was en het passend zou zijn in de omgeving.

Het college heeft besloten als de locatie te kiezen voor de Kerkstraat, in de buurt van het gemeentehuis. Eerder stond op deze plek een openbare telefooncel.

Naar verwachting kan de opbouw van het monument in het voorjaar van 2010 van start gaan. Dat is afhankelijk van de bouwvergunning die hiervoor nodig is.

Het monument is op 17 september 1993 onthuld ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Rijssen en bestaat uit drie tijdtafels.

Ga terug...