Proef met afvalbakken bij hondentoiletten - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 15:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
15:00 - 18:00 uur
Van Hollands Bodem
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Proef met afvalbakken bij hondentoiletten

Geplaatst op: 06-11-2009 |

Op verzoek van hondenbezitters wordt een proef gestart met afvalbakken bij hondentoiletten. De verwachting is dat het aantal hondenbezitters die de zakjes met hondenpoep in een afvalbak deponeert, toeneemt. Als de proef slaagt krijgen meer hondentoiletten een afvalbak.

De laatste tijd blijkt dat in veel hondentoiletten poepzakjes liggen. De uitwerpselen die buiten het hondentoilet liggen worden vaak netjes in zakjes in het hondentoilet neergelegd. Tijdens het schoonmaken van het toilet worden deze poepzakken meegenomen.

De gemeente wil nu als proef in twee wijken afvalbakken bij de hondentoiletten neer zetten zodat hier de poepzakjes in kunnen worden gedeponeerd.
Als proef is gekozen voor de wijk Veeneslagen in Rijssen en de wijk De Haar in Holten.

Door het gebruik van de hondentoiletten en daarbij de mogelijkheid de zakjes in de afvalbakken de deponeren is de verwachting dat de overlast door hondenpoep verder afneemt.

Ga terug...