Grote verkeerscontrole Politie Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Flierefluiter
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Grote verkeerscontrole Politie Twente

Geplaatst op: 06-11-2009 |

Twente - Politie Twente en het KLPD willen de veiligheid op de Twentse snelwegen vergroten. Daarom is op donderdag 5 november, samen met Rijkswaterstaat en Koninklijke Marechaussee, een grote verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg A1 rechts (van Hengelo naar Duitsland), gemeente Hengelo.

De controle vond plaats van 15.00 uur tot 21.00 uur. In totaal passeerden ruim 8700 voertuigen de controlepost. Hiervan overschreden 525 automobilisten de toegestane maximumsnelheid van 120 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 169 km/h. Alle automobilisten zijn middels een matrixbord geattendeerd dat hun snelheid is gecontroleerd.

Twee buitenlandse weggebruikers die te hard reden zijn direct staande gehouden en hebben direct de boete voldaan.

Een aantal automobilisten bleek nog een boete open hebben te staan. Uiteindelijk werd € 1300 aan openstaande boetes geïnd.

Een bestuurder geverbaliseerd wegens rijden tijdens ongeldig verklaring rijbewijs.

Een bestuurder geverbaliseerd wegens rijden met Kurzzeitkenteken waarvan kentekenbewijs niet was ingevuld.

Vijf bestuurders geverbaliseerd wegens rijden met defecte verlichting.

De politie Twente is tevreden over het behaalde resultaat, het overgrote deel van de bestuurders heeft zich keurig aan de regels gehouden. Ook vermoedt zij dat de vooraankondiging van de controle een duidelijk preventieve werking heeft gehad.

Politie Twente houdt regelmatig verkeerscontroles (dag en nacht) op de A1 en A35 die gericht zijn op veiliger weggedrag, minder ongelukken en minder files. De controles zijn geen doel op zich, maar dienen als middel om veilig verkeer na te streven.

Ga terug...