Twente enthousiast over Olympische ambitie 2028 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Twente enthousiast over Olympische ambitie 2028

Geplaatst op: 06-11-2009 |

Op initiatief van de 14 Twentse sportwethouders heeft op 5 november André Bolhuis, bestuurslid NOC-NSF, Twente bezocht. Bij zijn presentatie was ook de Twentse sportwereld aanwezig, zoals het Twents Olympisch Netwerk, CSI Geesteren, Triathlon Holten, Military Boekelo, FKB games en vele anderen. De heer Bolhuis gaf een toelichting op het Olympisch Plan 2028. Nederland is eventueel kandidaat voor de Olympische spelen van 2028. Twente wil meewerken aan het realiseren van de Olympische ambitie. De heer Bolhuis riep Twente op om daarbij goede aansluiting te zoeken bij het programma office en de club van 2028 die door NOC-NSFzijn gestart.

Niet alleen velen in Nederland moeten overtuigd worden van de Olympische ambitie. Maar in het verlengde daarvan natuurlijk ook de hele wereld die een beslissing gaat nemen over een eventuele kandidatuur. De Nederlandse Olympische ambitie past bij de Twentse sportambitie. Twente investeert in topsport. De huidige sportvoorzieningen en met name de Twentse topsportevenementen zijn daar voorbeelden van. Karel Loohuis, portefeuillehouder sport van Regio Twente: “Door de Olympische ambitie vanuit Twente te onderschrijven en te ondersteunen is het mogelijk verschillende Twentse sportevenementen op een hoger internationaal plan te tillen. De sport in Twente kan profiteren van de Olympische ambitie. Met deze bijeenkomst heeft NOC-NSF gemerkt dat we in Twente serieus willen werken aan een brede Olympische ambitie die voor alle Twentenaren van belang is.”

De sportwethouders hebben uitgesproken om op korte termijn al een bestuurlijk overleg te starten met het Olympische Netwerk Twente, de provincie Overijssel, de topsportevenementen in Twente en Regio Twente. Vanuit dit overleg kan worden aangesloten bij initiatieven vanuit Oost-Nederland.
Niet eerder dan in 2016 wordt een beslissing genomen of Nederland daadwerkelijk kandidaat is voor de Olympische spelen.

Ga terug...