Dag van respect 2009 - Radio 350

Dag van respect 2009

Geplaatst op: 10-11-2009 |

Burgemeester Van Veen geeft gastles op Banisschool Rijssen

Op donderdag 12 november 2009 vindt de vierde Dag van Respect plaats. Betrokken Nederlanders geven gastlessen op ruim 2000 scholen. In de gemeente Rijssen-Holten verzorgt burgemeester Pieter van Veen een gastles op de reformatorische Banisschool in Rijssen.

Respect voor elkaar, de samenleving en de aarde is erg belangrijk. Zo belangrijk dat de Banisschool bereid is om mee te werken aan deze landelijke dag van Respect. Burgemeester Pieter van Veen: “Hoe jong je ook bent, je moet respect hebben voor veel dingen in het leven, zoals respect voor natuur en milieu. Gooi geen afval op straat en heb waardering voor de natuur om je heen. Deze en andere onderwerpen bespreek ik met kinderen uit groep 8 van de Banisschool. Ik verheug mij daar zeer op!”

Scholen spelen een cruciale rol bij het thema respect. In de toeloop naar deze landelijke dag hebben scholen lesmateriaal aangeboden gekregen via de Stichting Dag van Respect. Op de dag zelf vinden diverse ontmoetingen in de klas plaats. Gastsprekers vanuit alle hoeken van de samenleving leggen uit wat ‘anders zijn’ betekent en waarom respect zo belangrijk is. Inhoudelijk hoopt de stichting de komende jaren een ommezwaai teweeg te brengen. Zoals langzaamaan in de maatschappij de noodzaak begint door te dringen dat het milieu uitgeput raakt en dat rampen niet voorkomen kunnen worden wanneer geen radicale veranderingen in ons gedragspatroon plaatsvinden.

Burgemeester Pieter van Veen staat donderdag 12 november voor groep 8 en bespreekt met hen diverse stellingen aan de hand van het thema respect. Wat is respect en wat is het niet, waarbij drie gebieden worden behandeld: respect voor jezelf en elkaar, respect voor natuur en milieu en respect voor de samenleving.

Ga terug...