Bosperceel Tichelweg in de verkoop - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bosperceel Tichelweg in de verkoop

Geplaatst op: 14-04-2005 |

RIJSSEN - Het college van Burgemeester en Wethouders wil een bosperceel van bijna 1500 vierkante meter aan de Tichelweg verkopen. Het gaat om het gedeelte dat grenst aan de achtertuin van de potentiële koper, die zelf aan de Enterstraat woont. De vraagprijs is een tientje per vierkante meter, de standaardprijs voor bosgrond.


Overwogen is nog wel dat de grond aanzienlijk méér kan opbrengen, maar dan moet de koper de naastgelegen bouwmarkt zijn of de eigenaar van het aangrenzende café. De kans dat dit gebeurt is klein, meent het college. Niet omdat de bouwmarkt of het café niet zouden willen uitbreiden, maar vanwege de bestemming van de grond: bos. De gemeente Rijssen-Holten mag de grond duurder verkopen, maar moet vervolgens nee verkopen als de bouwmarkt of het café op het dan aangekochte terrein willen bouwen. Het bestemmingsplan staat het simpelweg niet toe. Dat is wel zuur, want tegelijkertijd constateert het college dat het bosperceel ‘nauwelijks ecologische waarde’ heeft. Het is een fijnsparrenbos zonder ondergroei.

Het totale bosperceel is bijna 2500 vierkante meter groot. Daarvan wordt 1000 vierkante meter verhuurd aan een andere Rijssense familie.


Ga terug...