22 woningen in Kerkstraat / de Hagen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

22 woningen in Kerkstraat / de Hagen

Geplaatst op: 14-04-2005 |

RIJSSEN - Tussen de Oranjestraat, De Hagen en de Kerkstraat worden 22 stadswoningen gebouwd. Daar staan momenteel 6 woningen en het VVV-kantoor. Het plan voldoet volgens de gemeente aan het beeldkwaliteitsplan dat voor dit deel van Rijssen geldt.


Het gaat bij de nieuwbouw aan De Hagen in feite om een appartementencomplex, met daaronder een parkeerkelder. Vanwege de massaliteit van de bouw en het specifieke karakter van De Hagen stelt het college van Burgemeester en Wethouders zekere eisen aan de bebouwing. ‘De informele, lommerrijke stedelijke achterruimte van De Hagen moet zo min mogelijk worden geschaad’, aldus het college.

Dat willen B en W bereiken door ‘rafeligheid’ in de bebouwing aan de kant van De Hagen. Ook aan de kant van de Oranjestraat ziet het college het bouwplan graag ‘wat rafeliger’. Daardoor zou het plan minder massaal kunnen ogen, meent de gemeente. Inmiddels heeft BDC Architecten, de ontwerper van het plan, de aanbevelingen van het college al overgenomen.

De woningen gaan tussen de 260.000 en 315.000 euro kosten en zijn bedoeld voor draagkrachtige ouderen en tweeverdieners ‘met specifieke woonwensen’. Volgens B en W lenen de woningen zich uitstekend voor de combinatie van wonen en zorg, gezien de locatie en de geplande voorzieningen in het complex.

Parkeerplaatsen

Voor de bouw gaat aan De Hagen ook de openbare ruimte aan de kant van het nieuwe complex op de schop. Het betekent onder meer dat de bestaande negen openbare parkeerplaatsen niet allemaal meer terugkeren. Zoals het er nu naar uitziet blijven er vijf over. Het betekent dat de opdrachtgever voor de bouw - RABO Vastgoed B.V. - daarvoor 40.000 euro in het parkeerfonds van de gemeente moet storten. En omdat de parkeerkelder onder het complex ook niet voldoende ruimte biedt moet er nog eens 75.000 euro betaald worden.

De uitgang van de toekomstige parkeerkelder is zo veel mogelijk richting Kerkstraat gepland. Dat is nodig omdat vanaf 2007, wanneer het nieuwe gemeentehuis klaar is, weer marktkramen op De Hagen staan.

De verwachting is dat de verkoop van de woningen in 2007 begint. In 2008 zou het nieuwe complex klaar moeten zijn.


Ga terug...