ChristenUnie wil bestuurlijke LAT-relatie uitbreiden - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

ChristenUnie wil bestuurlijke LAT-relatie uitbreiden

Geplaatst op: 24-11-2009 |

De ChristenUnie-kiesverenigingen van de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden-Enter willen in de raadsperiode 2010 – 2014 de bestuurlijke samenwerking tussen deze 3 gemeenten uitbreiden en versterken. Het betreft de samenwerking op o.a. het gebied van recreatie/toerisme, landelijk gebied, milieu/afvalstoffen en veiligheid/alcoholmatigingsbeleid.
Op initiatief van de ChristenUnie Hellendoorn hebben de 3 kiesverenigingen de afgelopen weken hun verkiezingsprogramma’s met elkaar vergeleken.
Onder de noemer ‘Bestuurlijke reLATie’ werd overeenstemming bereikt dat op een aantal beleidsterreinen afstemming en/of samenwerking mogelijk cq nodig was. De reden hiervoor was efficiency en/of geografische samenhang.
Bij deze samenwerkinggedachte staat de zelfstandigheid van de 3 gemeenten niet ter discussie.
Naast de genoemde onderwerpen stellen de 3 kiesverenigingen ook voor dat minimaal 1 x per jaar de raden en/of commissies van de 3 gemeenten samen vergaderen om concreet sturing te geven aan samenwerkingszaken.
Op deze manier wil de ChristenUnie laten zien dat vanuit de kracht van landelijke gemeenten het mogelijk is om op deze schaal herkenbaar en daadkrachtig te besturen.

Ga terug...