klassieke muziek op Mirreweenteroawend - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

klassieke muziek op Mirreweenteroawend

Geplaatst op: 27-11-2009 |

De Kulturele Raad Rijssen (KRR) combineert donderdagavond 10 december dialect en klassieke muziek. Dat gebeurt op een zogenaamde Mirreweenteroawend die wordt gehouden in de vernieuwde, grote zaal van restaurant ’t Brodshoes an de Bouwstraat.

Stadsorganist Dick Sanderman bespeelt het harmonium. IJskoude winter- en kerstverhalen worden gebracht door wethouder Hans ter Keurst, Arie Jansen en Gerrit Dannenberg.

KRR-bestuurslid Dick ter Harmsel zegt dat het idee ontstaan is in de werkgroep die de Twents Culturele Avonden in oktober organiseert. “Al langere tijd speelden we met de gedachte om ook in de wintermaand december iets te doen met streektaal en klassieke muziek. We hebben stadsorganist Dick Sanderman gepolst en toen hij enthousiast was over deze combinatie hebben we het idee verder uitgewerkt. We brengen nu een compact programma zonder pauze. En heel bijzonder is natuurlijk de wereldpremière harmonium en midwinterhoorn. Geen midwinterhoorn met een trompetmondstuk voor het gemak, nee, Ineke Leusman bespeelt de midwinterhoorn met een originele Twentse happe,” aldus Ter Harmsel.

Het publiek kan vanaf 19.00 uur binnenlopen.
Het programma begint om 19.30 uur. Entree bedraagt 7 euro, inclusief een kop koffie.

Ga terug...