Plannen vanuit in te zien via ruimtelijkeplannen.nl - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Plannen vanuit in te zien via ruimtelijkeplannen.nl

Geplaatst op: 27-11-2009 |

Met ingang van 1 december 2009 kunnen inwoners nieuwe ruimtelijke plannen inzien via de site ruimtelijkeplannen.nl. De site wordt de komende jaren gevuld met nieuwe plannen. Op deze website is precies te zien welke voor de inwoner belangrijke plannen gelden of waar een zienswijze tegen kan worden ingediend.

Op de site ruimtelijkeplannen.nl wordt op een eenvoudige manier zichtbaar welke plannen er in een gebied gelden. De aanvrager kan zelf aangeven waar hij informatie over wil hebben. Door deze manier van werken wordt het inzien voor inwoners makkelijker gemaakt. Vanuit huis is op een eenvoudige manier de gewenste informatie te krijgen.

In ruimtelijkeplannen.nl worden onder andere structuurvisies, bestemmingsplannen, projectbesluiten en tijdelijke ontheffingen aangegeven, maar ook plannen van de provincie en het rijk.

De gemeente is de voorbereiding voor deze nieuwe manier van werken vorig jaar gestart. Alle plannen die gemaakt worden, dienen te voldoen aan een vast omschreven standaarden. Dit digitale bestanden wordt gelezen door een externe server, die dagelijks informatie ophaalt en wegschrijft naar ruimtelijkeplannen.nl

Bouwplannen vallen niet onder deze plannen. Hiervoor loopt al enige jaren een proeftraject waarin Rijssen-Holten een van de landelijke pilotgemeenten was. Het ministerie heeft onlangs voor dit Wabotraject een nieuwe datum van 1 juli 2010 genoemd.

De ontwikkeling van ruimteljkeplannen.nl past in het streven van de overheid om steeds meer producten digitaal en eenvoudig aan te bieden.

Ga terug...