Onthulling herinneringsbeeld 150-jaar Brandweer - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Onthulling herinneringsbeeld 150-jaar Brandweer

Geplaatst op: 06-12-2009 |

Het jaar 2009 is een bijzonder jaar geweest voor de vrijwillige brandweer van Rijssen-Holten.
Een bijzonder jaar omdat herdacht werd dat de vrijwillige brandweer 150 jaar bestaan heeft. Reden dan ook om dit groots te vieren. Het hele jaar staat in het teken van dit jubileum. Op de officiƫle receptie (5 juni 2009) is door het brandweerkorps een herinneringsbeeld (nog model) aangeboden aan de gemeenteraad en daarmee aan de hele bevolking. Als afsluiter van de feestelijkheden biedt het brandweerkorps de gemeenteraad het bronzen beeld op zaterdag 12 december aan.

Het beeld komt te staan op de hoek Rozengaarde/Kerkstraat. Waarnemend burgemeester Pieter van Veen onthult het beeld 12 december om 15.00 uur samen met de oud-leden Johan Heller en Albert van den Noort en leden van het brandweerkorps Carolien Kramer-Bonsing en Gerald Veldhuis.

Het beeld symboliseert 150-jaar Vrijwillige Brandweer door middel van een tijdslijn. Aan de ene zijde is een brandweerspuit afgebeeld zoals deze 150-jaar geleden het straatbeeld bepaalde. Aan de andere zijde is een brandweerauto afgebeeld zoals deze anno 2009 rondrijdt. De tijdslijn is een dunne bronzen plaat tussen deze twee afbeeldingen, welke weergeeft hoe snel de tijd gaat en hoe dicht bij het verleden is, maar ook dat we niet achterom moeten kijken. Ook zijn door het ingenieuze ontwerp van beeldend kunstenaar Henk Roosink beide voertuigen met elkaar verbonden. Dit geeft aan dat we het verleden niet zomaar los kunnen laten ook al kijken we naar de toekomst en is te zien wanneer men het beeld van bovenaf bekijkt. De twee voertuigen zijn dan een geheel.

De jubileumcommissie dankt de Kulturele Raad Rijssen, Rabobank Rijssen-Enter, de gemeente Rijssen-Holten en de brandweervrijwilligers voor het mogelijk maken van dit beeld.

Ga terug...