Europa Kinderhulp zoekt nieuwe gastgezinnen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Europa Kinderhulp zoekt nieuwe gastgezinnen

Geplaatst op: 08-12-2009 |

Ook voor de zomer van 2010 zoekt de Stichting Europa Kinderhulp weer enthousiaste mensen die bereid zijn voor drie weken een kind een leuke vakantie te bezorgen.

Het gaat om kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud, afkomstig uit verschillende landen in Europa, die het thuis niet altijd even gemakkelijk hebben. Juist deze jongens en meisjes hebben het keihard nodig om even op adem te komen in een andere omgeving. Huiselijke gezelligheid, samen boodschappen doen en persoonlijke aandacht is voor deze kinderen heel bijzonder

Veel mensen kennen onze stichting wel en weten hoe wij proberen kinderen, die het thuis niet zo makkelijk hebben tijdens de zomer even op adem te laten komen. De ervaring leert dat drie weken in een stabiel gezin een grote impact kan hebben op het leven van zo’n kind.

Zomaar een voorbeeld: in Nederland is het heel gewoon om over school en opleiding te praten en wat je later eventueel wilt worden. Deze kinderen uit kansarme gezinnen hebben daar vaak nog niet over nagedacht om de eenvoudige reden dat ze er nooit naar gevraagd zijn. Rapporten en ouderavonden zijn meestal van ondergeschikt belang. Brood op de plank, of de wodkafles in de kast is waar het in deze gezinnen vaak om draait.
Kinderen die gezien hebben hoe het ook kan zijn tijdens hun vakantie in een gastgezin kregen een doel voor ogen. Zij wilde later ook zo leven. Door het voorbeeld wat ze kregen ontstond een wilskracht die het bij veel van deze kinderen lukte om de vicieuze cirkel te doen doorbreken.

Europa Kinderhulp geeft u dus de mogelijkheid om eens een keer meer te doen dan het geven van geld aan een goed doel. Door u op te geven als gastgezin kunt u concreet iets betekenen in het leven van een kansarm kind.

De kinderen die worden uitgezonden via Europa Kinderhulp komen uit Nederland (vaak uit kindertehuizen) Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Oekraïne (grote steden en sloppenwijken).
Als er binnen uw gezin een plek is om één van deze kinderen een mooie vakantie aan te bieden neem dan vrijblijvend contact op met :

Dhr H.J.Alberts (0529-481409 of haje.alberts@hetnet.nl)
of kijk op onze site. www.europakinderhulp.nl

Ga terug...