Centrum Rijssen krijgt 2e HBD-Ster voor veiligheid - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Centrum Rijssen krijgt 2e HBD-Ster voor veiligheid

Geplaatst op: 08-12-2009 |

Het centrum van Rijssen krijgt de tweede HBD-Veiligheidsster voor het vele werk dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie de afgelopen twee jaar gezamenlijk hebben verzet om de veiligheid in het winkelgebied te verbeteren. Wethouder Ab Stegeman ontvangt op 14 december 2009 om 20.00 uur de tweede HBD-Veiligheidsster tijdens het ondernemerscafé bij de schaatsbaan. Ook vertegenwoordigers van de ondernemers, politie en brandweer krijgen een ster.

De tweede HBD-ster houdt in dat het centrum van Rijssen opnieuw gecertificeerd is in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Twee jaar geleden zijn de ondernemers van het centrum van Rijssen onder begeleiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel het KVO-project gestart met het ondertekenen van een convenant met de gemeente, politie en brandweer. Daarin zijn afspraken vastgelegd om de criminaliteit en onveiligheid structureel aan te pakken. Het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt door het HBD beloond met de eerste HBD-ster. Om te garanderen dat de samenwerking structureel blijft, is het keurmerk slechts twee jaar geldig. Na twee jaar wordt beoordeeld of de afgesproken maatregelen daadwerkelijk zijn uitgevoerd en of de samenwerking nog steeds goed loopt. Als dat het geval is, krijgt het winkelgebied opnieuw een KVO-certificaat dat twee jaar geldig is. Het HBD kent dan de tweede HBD-Veiligheidsster toe.


Bewezen succes
HBD-projectadviseur Martijn Wildeboer: “Verspreid over heel Nederland werken we in meer dan 300 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van de KVO-methode. De ervaringen bewijzen het succes van deze werkwijze. Het gevoel van veiligheid bij ondernemers, winkelpersoneel en klanten stijgt enorm en de schade als gevolg van criminaliteit en vandalisme daalt aanzienlijk.”
Naast de gratis hulp van de projectadviseurs winkelcriminaliteit ondersteunt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel de winkeliers met een groot aantal instrumenten om de veiligheid in de eigen winkel te verbeteren, zoals trainingen, veiligheidsscans en een lokale site met een registratiesysteem voor collectief winkelverbod. Mocht het desondanks mis gaan in de winkel, dan kunnen ondernemers en medewerkers in de detailhandel gratis een beroep doen op HBD Slachtofferhulp Detailhandel. Bij overval, ongeval, agressie of geweld is via het nummer 0800 - 0801 gratis professionele ondersteuning binnen twee uur ter plekke.

Ga terug...