Brandweer Rijssen-Holten sluit jubileumjaar af - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 21:00 uur
De Platenkast
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Brandweer Rijssen-Holten sluit jubileumjaar af

Geplaatst op: 11-12-2009 |

De brandweer kan terugkijken op een geslaagd jubileumjaar. In dit jaar de bevolking betrokken bij de festiviteiten. De kinderen op de basisscholen hebben meegedaan met een prijsvraag of kleurwedstrijd. Er was een spectaculaire Open Dag in het Volkspark van Rijssen en voor de zorgcentra is een DVD beschikbaar.

Het jubileum is ook de reden geweest voor een tweetal blijvende monumenten in beide kernen. In Holten is de gedenksteen terugplaatst die de felle brand in Holten van 1829 herdenkt. Op zaterdag
12 december om 15.00 uur wordt het beeld, dat 150-jaar Brandweer Rijssen-Holten symboliseert, officieel onthuld. Deze onthulling vindt plaats door vrijwilligers, twee oud-leden van het korps en van beide posten de jongste leden. Zij worden hierbij geassisteerd door waarnemend burgemeester Pieter van Veen.

De twee oud-leden zijn Jan Eshuis (post Rijssen) en Johan Heller (post Holten) en de twee nu actieve jongste leden zijn Carolien Kramer-Bonsing (post Holten) en Gerjan Veldhuis (post Rijssen).

Het jubileum van post Holten heeft door de gemeentelijke herindeling in 2001 geen aandacht gekregen en is samen met post Rijssen alsnog gevierd. De onthulling vindt plaats door leden en oud-leden van beide posten om zo te benadrukken dat ze sinds de herindeling één korps zijn met twee posten die zich samen inzetten voor de veiligheid van de bevolking.

Ga terug...