Kunstexpositie van atelier Artdesch in Rijssense Museum - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Kunstexpositie van atelier Artdesch in Rijssense Museum

Geplaatst op: 14-12-2009 |

In het Rijssens Museum is vanaf 18 december een 'Kunstexpositie van atelier Artdesch uit Almelo' te zien. In deze tentoonstelling zijn kleurrijke schilderijen en beelden van keramiek te zien.

Het geƫxposeerde werk is oorspronkelijk en spontaan in vorm- en kleurgebruik. De werken zijn afkomstig van atelier Artdesch uit Almelo. Bij Artdesch worden diverse kunstvoorwerpen gemaakt voor verkoop en verhuur in de eigen artotheek. Niet alleen schilderijen en beelden maar er wordt ook gewerkt met textiel en in grafische technieken. Er werken 35 mensen met een verstandelijke beperking in de twee ateliers in Almelo. In kunstatelier Artdesch, waar de exposanten die nu exposeren actief zijn, en in de Textiel Werkplaats aan de Schoolstraat. De aan de ateliers verbonden kunstenaars zijn afkomstig uit de hele regio. Daarom wilde het Rijssens Museum Artdesch graag uitnodigen voor een groepsexpositie.

Twee van de kunstenaars die exposeren hebben een binding met Rijssen: Freek Bekkernes is oud Rijssenaar en Jannie van Vondel woont in Rijssen. Jannie van Vondel maakt schilderijen met ronde vormen in felle kleuren. Ze laat zich voor deze vormen inspireren door voertuigen, vooral busjes. De titels van haar schilderijen verwijzen naar deze inspiratiebron, maar alleen de aandachtige kijker zal ook echt een bus in haar werk herkennen.

De abstracte schilderijen van Freek Bekkernes kenmerken zich door harmonieuze kleuren en vrije penseelstreken. Bij het schilderen brengt zijn hand in doorgaande bewegingen de verf op het doek en laat hij zich steeds verrassen door het ontstane resultaat. Naast het werk van deze twee kunstenaars zijn er kunstwerken in diverse stijlen van Shun-Yie Cheung, Sietje Gesink en Arnold Fietje.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zaterdag 6 maart 2010.

Ga terug...