Kerstavond op de Canadese begraafplaats te Holten - Radio 350

Kerstavond op de Canadese begraafplaats te Holten

Geplaatst op: 16-12-2009 |

Donderdag 24 december, Kerstavond, wordt de Canadese Begraafplaats verlicht door kaarsen die bij elk graf zullen branden.
De kaarsen worden door de Holtense schoolkinderen geplaatst.
De Stichting Viering Nationale Feestdagen hoopt dat het licht van de kaarsen en de warmte van het vuur een ieder tot nadenken stemt over de betekenis van saamhorigheid en vrijheid.
Vrijheid in ons land is mede te danken aan al diegenen die hun leven hebben gelaten om ons land van dwingelandij en tirannie te verschonen.
Ze kwamen, vaak op jonge leeftijd, van elke kleur, van elk geloof, in de hoop op een wereld van vrede en solidariteit. Laten we met elkaar tonen dat we hun offer waard zijn en dat we hen altijd in licht zullen gedenken.

Bovengenoemde Stichting nodigt u hierbij uit op 24 december a.s. om 16.30 uur aanwezig te zijn.

Gelukkig is het de Stichting WAV ook dit jaar weer gelukt met hun fondsenwerving deze gebeurtenis financieel mogelijk te maken., waarvoor onze dank.

Gezien de grote opkomst van de laatste jaren is in overleg met de Gemeente Rijssen-Holten het volgende besloten:
Vanaf 15.00 uur is er slechts eenrichtingsverkeer mogelijk van en naar de Canadese Begraafplaats.
U kunt via de Molenbelterweg, de Holterbergweg naar boven. De Wullenbergweg (t.o. het Lösse Hoes) is eenrichtingsverkeer. U kunt hier uitsluitend aan de rechterkant parkeren.
U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.
Na afloop gaat u via de Eekhoornweg, Nijverdalseweg en de Forthaarsweg weer richting dorp. Wij vragen u, indien mogelijk, zoveel mogelijk per fiets of lopend naar de Herdenking te komen.

Kerstavond in Holten is een avond in licht.

Ga terug...