Dondertman houdt weer Kerstvaria - Radio 350

Dondertman houdt weer Kerstvaria

Geplaatst op: 18-12-2009 |

Holten - Na de succesvolle première in 2008 verzorgt Kinderboerderij Dondertman zaterdag 26 december tussen 13.00 en 19.00 uur voor de tweede maal het programma Kerstvaria. Een evenement voor het hele gezin met een grote variatie aan onderdelen. Donateurs hebben gratis toegang, individuele bezoekers betalen de normale entreeprijs. Wel wordt voor sommige onderdelen een (bescheiden) vergoeding gevraagd.

Na tien jaar lang succes met de Levende Kerststal werd eind 2007 een punt gezet achter dit veelomvattende evenement. Het vergde dusdanig veel voorbereiding, tijd en mankracht dat er bewust voor werd gekozen om op het hoogtepunt te stoppen.
Kerstvaria biedt de bezoeker een mix van een kerst- en winterfair. Zo is er live muziek in het vanzelfsprekend geopende knuffelhuis, kunnen kinderen met de kerstman mee voor een ritje in zijn arrenslee of in een grote legertent luisteren en kijken naar het verhaal over het kaarsje dat niet wilde branden. Voor deze gelegenheid is de tent omgetoverd in een warme en sfeervolle huiskamer, compleet met open haard en banken voor de kinderen die aan het eind een kleine herinnering mee krijgen. Het verhaal wordt onder anderen voorgelezen door mevrouw Rientje van Iperen. Achter in het bos is er ook nog de kribbe met Jozef, Maria, het kindje Jezus en zelfs het pasgeboren lam. Alsof het zo moest zijn werd Dondertman vorige week verblijd met de geboorte van enkele lammetjes, die vanwege de winterse omstandigheden direct met moeder in de warme stal werden gehuisvest.
Op het terrein wandelt voorts een heuse steltenloper, gekleed in Dickens-tenue en voor de inwendige mens is er als vanouds warme chocolademelk of Glühwein, er zijn oliebollen en voor de kinderen poffertjes. Willen kinderen liever zelf aan de slag voor iets eetbaars? Ook dat kan, want onder toeziend oog van een medewerker kunnen ze in het bos broodjes
(af)bakken en tenslotte kan jong en oud zich laten vereeuwigen in het decor van een dorpspleintje dat de sfeer uitstraalt van een Anton Pieck-prent. Kinderen kunnen zich daarvoor verkleden in traditionele kleding; volwassenen kunnen zich tooien met kerstmuts.

Film en speurtocht
Zondag 27 december is de kinderboerderij geopend vanaf 10.00 uur. Voor liefhebbers draaien we ’s middags vanaf 13.30 uur de film ‘Lang Leve de Koningin’ van Dick Maas met in de hoofdrollen Monique van de Ven, Derek de Lint en Tiba Tossijn. Deze gratis toegankelijke film is destijds beloond met de Cinekid Award en een Gouden Kalf. Aanvang 13.30 uur.
Wie liever actief bezig is kan diezelfde middag deelnemen aan een speurtocht over de kinderboerderij. Voor het bescheiden bedrag van € 0,20 is het vragenformulier verkrijgbaar bij de kassa. Als de 10 vragen goed zijn beantwoord kan een woord worden gevormd. Bij inlevering van het ingevulde vragenformulier bij de kassa ligt een kleinigheidje klaar.

Tijdens de kerstvakantie (tot en met zondag 4 januari) is de kinderboerderij alle dagen open van 10.00 – 17.00 uur. Alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag blijft de poort gesloten.

Ga terug...