Bakker Nijkamp uit Holten bakt beste oliebol van Nederland - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Bakker Nijkamp uit Holten bakt beste oliebol van Nederland

Geplaatst op: 21-12-2009 |

Nadat hij vorig jaar tweede was geworden, heeft Nijkamp, de Echte Bakker uit Holten, dit jaar de felbegeerde eerste plaats behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Vorig jaar stond december in het teken van Nijkamps Weihnachtsstollen, want de beste stol van Nederland was natuurlijk groot nieuws. Maar dit jaar zijn het de oliebollen. Een prestatie van formaat, want de concurrentie was weer sterk. “Afgelopen jaar zijn onze oliebollen een beetje ondergesneeuwd, maar eigenlijk waren ze toen ook al heel erg goed.” Vertelt Martin.”Dat we nu ook deze eerste prijs gewonnen hebben is echt helemaal super.”

Voor klanten van Nijkamp lijkt het misschien niet zo bijzonder, maar wat het team van Martin en Ingrid Nijkamp gepresteerd heeft is echt een prestatie van formaat volgens een woordvoerder van het Echte Bakkersgilde.”De beste bakkers van Nederland stellen aan het eind van het jaar alles in het werk om deze prijzen in de wacht te slepen. Als je dan het ene jaar de stollen- en het jaar daarop de oliebollenwedstrijd wint, dan weet je echt wat bakken is.”

De afgelopen weken konden alle 223 Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Elke oliebol werd beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals kleur, structuur, afwerking, vulling en smaak.

De oliebol van Nijkamp scoorde op alle onderdelen goed. De GildeMeester van het Echte Bakkersgilde was dan ook vol lof. “De oliebol was luchtig, niet vet en bovendien zat er een mooi knapperig korstje om. De vulling zat mooi ingekapseld waardoor de smaak van de vruchtjes optimaal tot z’n recht kwam. Al met al een zeer goede oliebol.”

Ga terug...